Sluiten

Categorieën

Filters

   Wondsnelverband

    

   Een wondsnelverband lijkt erg op een normaal snelverband. Echter is er toch een klein verschil. Een wondsnelverband bestaat net als een snelverband uit een wondkussen met aan twee kanten een zwachtel. Bij een wondsnelverband is het zo dat de zwachtel even breed is als het wondkussen en dit is niet het geval bij een normaal snelverband. Ook is de ene zwachtel van een wondsnelverband korter dan de andere zwachtel.

    

   Een wondsnelverband wordt gebruikt om bloedende, open wonden te verbinden.

   Hoe moet u een wondsnelverband gebruiken?

   Haal het wondsnelverband uit de verpakking om het wondsnelverband vervolgens meteen te gebruiken. Plaats het wondkussen op de wond. Let erop dat deze daarna niet meer verschuift! Zet het wondkussen vervolgens vast door middel van de twee zwachtels die aan het wondsnelverband zitten.

   Houdbaarheid en steriliteit

   Een wondsnelverband is een steriel product. Dit betekent dat een wondsnelverband alleen gebruikt mag worden als de verpakking nog volledig intact is. Doordat een wondsnelverband een steriel product is, heeft het een houdbaarheidsdatum. Deze houdbaarheidsdatum staat op de verpakking vermeld.

   Beschikbare maten:

   Wondsnelverbanden zijn verkrijgbaar in drie verschillende maten: 4 x 6 cm, 6 x 8 cm en 8 x 10 cm. De wondsnelverbanden zijn van het merk Heka.

    

    

   « terug

    

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking