Sluiten

Categorieën

Filters

   Surf door onze collectie

   Laat u verrassen door ons uitgebreid assortiment.

   Bekijk alles

   Zwachtels

   Een zwachtel is hetzelfde als een windsel. Deze termen worden door elkaar gebruikt, maar qua betekenis en/of mogelijkheden en technieken zijn er geen verschillen. Wel zijn er verschillende soorten. Lees hieronder meer. Toon meer

   Merken

   Prijs

   -
   18 Producten
   HEKA Ideaal windsel 5 m x 4 cm (10 stuks)
   15,71
   Excl. btw
   17,12 Incl. btw
   HEKA Ideaal windsel 5 m x 4 cm (per stuk)
   1,47
   Excl. btw
   1,60 Incl. btw
   Onze keuze
   Evercare Ideaal windsel kattoen Elastic Support Bandage 6cmx 4m niet steriel (10 stuks)
   10,28
   Excl. btw
   11,21 Incl. btw
   HEKA Ideaal windsel 5 m x 6 cm (10 stuks)
   17,93
   Excl. btw
   19,54 Incl. btw
   HEKA Ideaal windsel 5 m x 6 cm (per stuk)
   1,67
   Excl. btw
   1,82 Incl. btw
   Onze keuze
   Evercare Ideaal windsel kattoen Elastic Support Bandage 8cmx 4m niet steriel (10 stuks)
   12,52
   Excl. btw
   13,64 Incl. btw
   HEKA Ideaal windsel 5 m x 8 cm (10 stuks)
   21,49
   Excl. btw
   23,42 Incl. btw
   HEKA Ideaal windsel 5 m x 8 cm (per stuk)
   2,09
   Excl. btw
   2,28 Incl. btw
   HEKA Ideaal windsel 5 m x 10 cm (10 stuks)
   22,88
   Excl. btw
   24,94 Incl. btw
   HEKA Ideaal windsel 5 m x 10 cm (per stuk)
   2,48
   Excl. btw
   2,71 Incl. btw

   Zwachtels (windsels) worden gebruikt voor het vastzetten van een wondgaas of het aanleggen van een licht steun- of drukverband.

   Cambric

   Cambric windsel is een extra stevig windsel en bedoeld voor het vastzetten van een zalfgaas en/of gaaskompres en het aanleggen van een licht steun- of drukverband. Omdat het windsel niet elastisch is, is het minder geschikt voor gebruik op bewegende lichaamsdelen. 
   Dankzij de samenstelling en de speciale weefmethode is het windsel bijzonder stevig en daardoor geschikt voor het uitoefenen van druk en voor het fixeren van verbanden of spalken. 

   Dit type windsel werd vroeger gebruikt voor het maken van een oud type drukverband (vette of synthetische watten en daar overheen de Cambric. Nadeel van dit materiaal is dat je een goede verbandmeester moet zijn om het juist (op de juiste "strakte") aan te leggen. Het materiaal is star en als je het te strak aanlegt geeft dit behoorlijke problemen bij een slachtoffer. Denk dan aan circulatieproblemen in het aangedane deel, stuwing (het niet voldoende kunnen terugstromen van bloed) en afsluiting (het aloude "knevelen"). 
   Tegenwoordig wordt in plaats van de Cambric windsel in bijna iedere verbanddoos het Ideaal windsel aangeboden.

    

   Universeel

   Universeel windsel biedt ondersteuning en stevigheid aan spieren en gewrichten bij verstuikingen, verrekkingen, kneuzingen en andere blessures. Door de samenstelling en de speciale weefmethode is het windsel sterk elastisch in de lengte (niet in de breedte) en daardoor goed te gebruiken op bewegende lichaamsdelen. Het windsel sluit goed aan, blijft goed op zijn plaats zitten en "lubbert" niet. 
   Met een steunwindsel legt u een steun- of drukverband aan en het verband stimuleert een goede doorbloeding. Een steunverband wordt vaak preventief aangelegd bij het sporten maar het windsel biedt ook comfortabele steun bij spataderen. 
   Het windsel kan ook worden gebruikt voor het aanleggen van een drukverband in geval van een sterk bloedende wond. Niet rechtstreeks gebruiken op open wonden. Niet gebruiken op beschadigde huid.

    

   Ideaal

   Tegenwoordig wordt Ideaal windsel in bijna iedere verbanddoos aangeboden en vervangt het vroeger veel gebruikte Cambric windsel. 
   Ideaal windsel geeft een lichte steun en wordt voornamelijk gebruikt als steunzwachtel bij de behandeling van verrekkingen, verstuikingen en spierblessures. Het ideaal windsel is ook zeer geschikt voor het aanleggen van een drukverband in combinatie met synthetische watten. 
   Het windsel is vervaardigd van 100% katoen, zodat het windsel ook bij patiënten met een gevoelige huid kan worden toegepast. Eventueel transpiratievocht wordt goed opgenomen. Is vervaardigd uit rafelvrij materiaal van 100% katoen en kan op 95°C gewassen worden. Ze worden geleverd met 2 verbandklemmen.

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking