Sluiten

Categorieën

Filters

   EHBO Kennisbank

    

   oogspoeling

   De 10 onmisbare stappen voor een effectieve oogspoeling

    

   Onze ogen zijn een van de meest kwetsbare en kostbare zintuigen die we hebben. Ze staan constant bloot aan verschillende omgevingsinvloeden en kunnen makkelijk beschadigd raken. Daarom is het essentieel om te begrijpen waarom oogspoeling van groot belang is.

    


   Acute bloedingen

   6 Essentiële stappen bij Acute levensbedreigende bloedingen

    

   Een ongeluk zit in een klein hoekje en kan zich op onverwachte momenten voordoen, waarbij het leven van een persoon afhankelijk kan zijn van de snelle en doeltreffende acties van omstanders. Een van de meest ernstige noodsituaties waarbij elke seconde telt, is een acute levensbedreigende bloeding.

    


   S-CAPEPLUS evacutiemiddelen

   Ontdek de 4 voordelen van de S-CAPEPLUS en S-CAPEPOD Evacuatiemiddelen

    

   In noodsituaties is een snelle en efficiënte evacuatie van levensbelang. Vooral in zorginstellingen, ziekenhuizen, bedrijven, scholen en andere openbare gebouwen is het cruciaal om voorbereid te zijn op mogelijke noodsituaties, zoals brand of andere gevaren. Een belangrijk aspect van deze voorbereiding is het hebben van geschikte evacuatiemiddelen. Daar zijn de S-CAPEPLUS en S-CAPEPOD speciaal voor ontwikkeld.

    


   EHBO brandwonden

   EHBO bij brandwonden: 4 Essentiële stappen voor een snelle genezing

    

   Brandwonden zijn pijnlijke en potentieel gevaarlijke verwondingen die in verschillende situaties kunnen optreden. Denk maar eens aan ongelukjes in de keuken, op het werk of zelfs in de natuur. Het is van cruciaal belang om te weten hoe je snel en effectief eerste hulp kunt verlenen bij brandwonden, om verdere schade te voorkomen en het genezingsproces te bevorderen. In deze blog bespreken we het belang van brandwondengel en – kompressen bij de behandeling van brandwonden.

    


   Alles over Teken

   Alles wat u moet weten over Teken

    

   De klok is weer verzet, en de lente is weer begonnen! Voor veel mensen een reden om weer lekker naar buiten te gaan en van de natuur te genieten. Helaas is dit ook de periode waarin teken actief worden. In deze blog vertellen wij u alles over teken, en vooral ook hoe u tekenbeten kunt herkennen en voorkomen.

    


   Meerwaarde pleisterdispenser

   Ontdek de meerwaarde van een Pleisterdispenser

    

   Een pleister is veruit het meest gebruikte artikel uit de verbanddoos. Hoe vaak lopen we immers niet een wondje op tijdens b.v. het klussen of koken? Uw vinger bloedt en u wilt deze uiteraard zo snel mogelijk bedekken met een pleister om verdere vervuiling/infectie te voorkomen. Op dit soort momenten beseft u vaak weer dat die verbandtrommel of pleisters niet direct bereikbaar zijn.

    


   Waarom een AED het verschil kan maken

   Waarom het bezit van een AED het verschil kan maken?

    

   Een AED, Automatische Externe Defibrillator (AED) is een levensreddend apparaat waarmee het hartritme van iemand met een hartstilstand kan worden hersteld. De overlevingskans is het grootste wanneer binnen 6 minuten de juiste hulp is gestart. Hoe sneller een AED wordt ingezet bij een harstilstand, hoe groter de kans op overleven. Wachten op een ambulance is vaak tevergeefs, deze is meestal pas na 15 minuten aanwezig. De aanwezigheid van een AED kan dus daadwerkelijk het verschil maken tussen leven en dood.

    


   verschil 9 meest gebruikte kompressen

   Ontdek de verschillen tussen de 9 meest gebruikte kompressen

    

   Een kompres is een essentieel medisch hulpmiddel in de moderne wondverzorging en genezing. Met zijn ontwerp en diverse toepassingsmogelijkheden speelt een kompres een cruciale rol bij het behandelen, beschermen en bevorderen van het genezingsproces van diverse wonden en verwondingen. Of het nu gaat om het absorberen van vocht, het voorkomen van infecties, het verminderen van pijn of het bevorderen van een gezonde omgeving voor genezing, een kompres staat centraal in de zorg die wordt geboden.

    


    

   « terug

    

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking