Sluiten

Categorieën

Filters

   De eerste (keuze)hulp bij brandmelders

   Bij EVAC zijn wij ons bewust van de enorme diversiteit aan brandmelders online. Welke brandmelder is in uw situatie nu nodig en geschikt? Wij kunnen hierbij helpen! Met meer dan 18 jaar ervaring hebben we voor ieder bedrijf, organisatie of onderneming een passende oplossing.

    

   Met onze keuzehulp krijgt u advies voor de brandmelder met de wensen die u wil. Een brandmelder op iedere verdieping wordt verplicht, maar welke melder is geheel uw keus. Weet u de verschillen niet? Geen probleem! Wij stellen u de juiste vragen.


   Keuzehulp

    

    

   De aanschaf van een brandmelder lijkt er eenvoudig. U moet namelijk iets hebben wat u waarschuwt voor brand. Er zijn echter veel verschillende brandmelders die allemaal net iets anders werken. Zo hebben we in ons assortiment al: rookmelders, hittemelders en CO-melders. Afhankelijk van de ruimte en omstandigheden heeft u een andere melder nodig. Hieronder staat beschreven wanneer u welke melder nodig hebt.

    

   Rookmelders zijn geschikt wanneer er een snelle detectie van brand vereist is. Deze melders gaan af bij rook en zijn geschikt in bijvoorbeeld; de hal, de woonkamer, de slaapkamer of de overloop.

    

   Hittemelders detecteren temperatuurverhogingen. Ze gaan dus niet af bij rook, damp of stof. Hierdoor zijn ze geschikt in bijvoorbeeld; de keuken, het washok, de garage of de schuur.

    

   CO-melders worden gebruikt op plekken waar koolmonoxide vrij kan komen. Denk hierbij aan het washok, de cv-ketel of uw slaapkamer.

    

   Let op! Van deze verschillende brandmelders is de rookmelder vanaf 1 juli 2022 in iedere woning op iedere verdieping verplicht. Vanaf 2003 was er al een verplichting voor rookmelders in nieuwbouwhuizen. Wanneer u geen rookmelder heeft hangen loopt u risico dat de verzekering potentiële schade niet dekt.

   « terug

    

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking