Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

   Surf door onze collectie

   Klik (hier rechts) op de blokken boven aan de pagina om door onze categorieën te bladeren.

   Beademingsmaskers

   Een beademingsmasker, ook wel Ambumask of Pocket mask genoemd, is een speciaal ontworpen masker dat wordt gebruikt tijdens een reanimatie om de overdracht van ziekteverwekkers zoals slijm of bloed te voorkomen. De maskers zijn gemakkelijk mee te nemen. Toon meer

   Merken

   Prijs

   -
   21 Producten

    

   Wat is een beademingsmasker?

   Een beademingsmasker, ook wel Ambumask of Pocket mask genoemd, is een speciaal ontworpen masker dat wordt gebruikt tijdens een reanimatie om de overdracht van ziekteverwekkers zoals slijm of bloed te voorkomen. Een belangrijke eigenschap van deze speciale maskers is dat ze overal gemakkelijk mee naar toe te nemen zijn. Groepen zoals, de brandweer, EHBO'ers of BHV'ers dragen vaak het masker altijd bij zich, doordat deze als sleutelhanger of in een klein tasje mee te nemen is. Ook voor particulieren is een pocket mask een goede oplossing om Hygiënisch te reanimeren bij een hartstilstand. 

   Hoe gebruik je een beademingsmasker?

   Neem het beademingsmasker uit de verpakking en zorg dat je deze openvouwt zodat er een kapje verschijnt. Controleer of het ventiel goed aan het masker vast zit. Zorg dat het masker aan de ronde zijde over de kin wordt geschoven en de puntige kant aan de kant van de neus zit. Bij sommige maskers zit een elastiek, doe deze om de oren of het hoofd van het slachtoffer. Hierdoor blijft het masker beter op zijn plaats zitten. Fixeer het masker rondom met de duim en wijsvinger en zorg dat er zo min mogelijk lucht kan weglekken. Als het beademingsmasker goed zit, wordt de kin-lift uitgevoerd en het hoofd voorzichtig gekanteld. Plaats de mond op het ventiel en wissel na twee beademingen af met een borstcompressie.

    

   Bereid je goed voor op een reanimatie met beademingsmasker

   Wij adviseren nadrukkelijk om vooraf op een rustig moment de bijsluiter of handleiding in de verpakking te lezen. Doe dit niet tijdens de reanimatie! Bij een noodsituatie zoals een beroerte of hartstilstand bel altijd 112. Let ook op bij het gebruik van een AED. Hier is een afstand van 1 meter ten opzichte van het slachtoffer vereist.
   Het ventiel mag maar één keer gebruikt worden. Daarna moet het worden vervangen. In veel gevallen wordt een geheel nieuw masker aangeschaft.

    

    

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »