Sluiten

Categorieën

Filters

   Surf door onze collectie

   Laat u verrassen door ons uitgebreid assortiment.

   Bekijk alles

   Verbandmiddelen

   Niet alleen verbandmiddelen voor verbanddoos (na-) vulling, maar ook voor losse aankoop leveren wij kwaliteitsproducten van gerenommeerde producenten. Het gehele assortiment verbandmiddelen wordt uit voorraad geleverd. Toon meer

   Merken

   Producteigenschappen

   Locatie

   Eigenschappen

   Prijs

   -
   162 Producten
   HEKA sorb absorberend verband - 10 x 20 cm niet steriel (50 Stuks)
   10,29
   Excl. btw
   11,22 Incl. btw
   Heka Siliconen snij- en schaafwonden set
   13,85
   Excl. btw
   15,10 Incl. btw
   Decifera Silicone Sheet (diverse maten)
   4,80
   Excl. btw
   5,23 Incl. btw
   HEKApad niet verklevende wondkompres steriel - 10 x 10 cm (100 stuks)
   28,09
   Excl. btw
   30,62 Incl. btw
   Detectaplast vingerlingen blauw textiel (30 stuks)
   13,15
   Excl. btw
   14,33 Incl. btw
   HEKAsoft wondkompres niet steriel 4 laags - 10 x 10 cm (100 stuks)
   2,24
   Excl. btw
   2,44 Incl. btw
   HEKA Sorb steriel - 10 cm x 20 cm (30 stuks)
   11,99
   Excl. btw
   13,07 Incl. btw
   HEKA sorb absorberend verband - 10 x 10 cm niet steriel (50 Stuks)
   6,-
   Excl. btw
   6,54 Incl. btw
   HEKApad niet verklevende wondkompres - 10 x 10 cm (per stuk)
   0,34
   Excl. btw
   0,37 Incl. btw
   Detectaplast blauwe vingerling rubber (50 stuks)
   29,95
   Excl. btw
   36,24 Incl. btw
   HEKApres Zalfkompres steriel - 10 x 10 cm (10 stuks)
   6,12
   Excl. btw
   6,67 Incl. btw

   Blauwe verbandmiddelen

   Naast de reguliere (witte) verbandmiddelen heeft EVAC ook een ruim assortiment blauwe verbandmiddelen in het assortiment. Bedrijven die actief zijn in de levensmiddelenindustrie of voedingsindustrie moeten aan de HACCP regelgeving voldoen, wat inhoudt dat de risico’s op het gebied van voedselveiligheid ingeperkt moeten worden. Maar waarom zijn blauwe verbandmiddelen blauw?

    

   • De kleur blauw komt niet voor in de natuur: hierdoor zijn blauwe pleisters en verbandmiddelen beter te detecteren wanneer deze bijvoorbeeld in een product terecht komen;
   • Blauwe pleisters bevatten een aluminium strip, waardoor deze worden gedetecteerd door metaaldetectoren in de levensmiddelenindustrie

   Om bovenstaande redenen worden blauwe pleisters en verbandmiddelen ook wel detecteerbaar (detecteerbare pleisters, detecteerbare verbandmiddelen).

    

   Gazen/kompressen

   In deze categorie vindt u zowel steriele als niet steriele gazen en kompressen. Wanneer gebruik je welke?

   Het gebruik van steriel of niet steriel gaas is simpel: men gebruikt steriel gaas wanneer er direct op de wond gewerkt wordt. Wil je iets zwachtelen of hoef je niet steriel te werken? Gebruik dan niet-steriel gaas. Er is overigens geen verschil tussen een gaaskompres of een wondkompres.

    

   Zalfgaas / Zalfkompres

   Zalfgazen en zalfkompressen worden gebruikt bij schaafwonden en (1e en 2de graads) brandwonden. Het zalfgaas of zalfkompres is doordrenkt met een speciale zalf, waardoor de wond soepel wordt gehouden en niet uitdroogt en het kompres niet verkleeft aan de wond. Hierdoor kan deze eenvoudig verwijderd worden. Ook werkt de zalf pijn verminderend. Bedek de brand- of schaafwond ruim met het zalfgaas/zalfkompres en plaats hier een steriel gaaskompres op en fixeer het geheel met een windsel of netverband.

    

   Verbanddoek / verbandlaken

   Een verbanddoek / verbandlaken kan voor alle grote oppervlakkige wonden en letsels, brandwonden, schaafwonden en snijwonden worden gebruikt.

   Wanneer er Eerste Hulp is vereist, heeft Aluderm een wereldwijde reputatie voor zijn vlugge en efficiënte genezingsproces. Het bestaat namelijk uit verschillende lagen en iedere laag heeft zijn eigen functie in het genezing proces.

   De bovenste laag bestaat puur uit een aluminium laag dat direct contact heeft met de wond en hecht zich niet aan de wond. De middelste laag heeft een hoog absorberend vermogen en bevat tevens een bacteriedodend middel om verdere infectie te voorkomen. Dit alles krijgt support van een derde laag dat ook een absorberende werking heeft.

   Aluderm producten met bacteriedodend middel zijn antibacterieel, hypoallergeen en voorkomen wondvervuiling en andere irritaties. Aluderm verbandmateriaal ademt en is huidvriendelijk en kleeft niet aan de wond. 

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking