Sluiten

Categorieën

Filters

   Surf door onze collectie

   Laat u verrassen door ons uitgebreid assortiment.

   Bekijk alles

   Alle benodigdheden met betrekking tot oogspoeling

   Wanneer er gevaarlijke stoffen in de ogen terecht kunnen komen, is het van essentieel belang om oogspoelingen binnen handbereik te hebben. Alle oogspoelingen kunnen uit voorraad geleverd worden. Lees hieronder meer. Toon meer

   Merken

   Prijs

   -
   36 Producten
   Cederroth oogdouche flacons - 500 ml (2 stuks)
   31,32
   Excl. btw
   37,90 Incl. btw
   Wandhouder voor Cederroth oogdouche

   Wandhouder voor Cederroth oogdouche

   Cederroth wandhouden voor oogdouche Inclusief Fo...
   10,65
   Excl. btw
   12,88 Incl. btw
   Cederroth Riem voor wandhouder oogdouche
   10,65
   Excl. btw
   12,88 Incl. btw
   Cederroth Riemtasje pocketflacon - 235 ml
   6,12
   Excl. btw
   7,41 Incl. btw
   Cederroth Oogdouche in draagtas (5 stuks)
   157,96
   Excl. btw
   191,13 Incl. btw
   Cederroth oogdoucheflacon pocket - 235 ml.
   16,34
   Excl. btw
   19,77 Incl. btw
   Cederroth Eye & Wound Cleansing Spray - 150 ml
   12,05
   Excl. btw
   14,58 Incl. btw
   Plum Oogspoelfles - 200 ml

   Plum Oogspoelfles - 200 ml

   Spoeltijd: ca. 2 minuten Volgens DIN 12930
   12,39
   Excl. btw
   15,00 Incl. btw
   Plum Oogspoelfles - 1.000 ml

   Plum Oogspoelfles - 1.000 ml

   Spoeltijd: ca. 10 minuten Volgens DIN 12930
   19,92
   Excl. btw
   24,10 Incl. btw
   Plum DUO oogspoelfles - 1.000ml

   Plum DUO oogspoelfles - 1.000ml

   Spoeltijd: ca. 5 minuten Volgens DIN 12930
   32,23
   Excl. btw
   39,00 Incl. btw
   Plum Oogspoelfles pH neutraal - 200 ml
   13,77
   Excl. btw
   16,66 Incl. btw
   Plum Oogspoelfles - 500 ml

   Plum Oogspoelfles - 500 ml

   Spoeltijd: ca. 5 minuten Volgens DIN 12930
   14,01
   Excl. btw
   16,95 Incl. btw

   Oogspoeling

   Wanneer er metaal- of houtsnippers, stof, vuil of andere vervelende deeltjes in de ogen komen is tijd een belangrijk aspect. Wanneer je in zo een situatie snel handelt met een oogspoeling kan zware beschadigingen aan de ogen worden voorkomen. Met behulp van een oogspoeling verwijder je de schadelijke deeltjes die in de ogen vast blijven zitten.

   Doordat de meeste oogspoelingen steriele sodium bevatten (dit komt overeen met het zoutgehalte in het oog), wordt het binnendringen van bacteriën die tot infecties leiden voorkomen. Wanneer je niet steriele vloeistof, bijvoorbeeld gewoon kraanwater, spoelt heb je geen garantie dat ook de bacteriën en kiemen worden verwijderd. 

   Oogspoelingen en oogdouches hebben dezelfde goede werking en zijn ook hetzelfde product. Het is merk afhankelijk of er oogdouche of oogspoeling wordt gebruikt, en dit wordt aangegeven op de verpakking.

    

   pH neutraal
   Wanneer zuren en alkaliën in contact komen met de ogen tast het gelijk de ogen aan. Wanneer dit gebeurt is het belangrijk dat de pH-waarde in het oog weer wordt terug gebracht naar 7.4. Om dit zo snel mogelijk te realiseren, adviseren wij het gebruik van pH Neutral oplossing, deze bevatten een steriele fosfaatoplossing waarmee een snelle neutralisatie wordt gerealiseerd.  

   Het effect van deze producten wordt ondersteund door gedane onderzoeken. De vloeistof zorgt ervoor dat er binnen 10 seconden neutralisatie plaats vindt, doordat dit zo snel plaats vindt is er bijna geen gevaar meer voor blijvende oogbeschadiging. Wanneer je ook nog naspoelt met normale oogspoeling, zorgt dit voor optimaal resultaat.

    

   Hier kunt u meer informatie lezen over oogspoelingen.

   Plum

   Plum heeft een uitgebreid assortiment op het gebied van oogspoeling. Naast de standaard oogspoeling heeft Plum ook duo-oogspoelingen om beide ogen tegelijk te behandelen. Werkt u in een ruimte met veel stofdeeltjes? Dan is een wandstation erg handig. Dit ophangsysteem wordt geleverd inclusief twee oogspoel flessen en een oognoodplan.

   Natrium Chloride of pH Neutraal?

   De oogspoelflessen van Plum zijn in twee soorten verkrijgbaar: Natrium Chloride (de groene flessen) en pH Neutraal (de blauwe flessen). Er is een belangrijk verschil tussen deze twee producten.

   De groene flessen (met natrium chloride inhoud) worden gebruikt wanneer de ogen in contact zijn gekomen met stofdeeltjes, vuil of hout- of metaalsnippers.

   De blauwe flessen (met pH Neutraal inhoud) worden gebruikt wanneer de ogen in contact zijn gekomen met chemische stoffen, zoals zuren en alkaliën. Deze stoffen tasten direct de ogen aan, waardoor het belangrijk is om direct de pH waarde van de ogen naar een goed niveau te brengen. Dit wordt gedaan door gebruik van de pH Neutrale oogspoeling.

    

   Cederroth

   Cederroth heeft de oogdouche zodanig vormgegeven dat deze wordt geopend op het moment dat deze uit de houder wordt gedraaid, met een oogbad dat een optimale stroom garandeert, en een spoelvloeistof die de juiste samenstelling bevat. Cederroth oogdouche heeft in het algemeen een sterker neutraliserend effect op spatten van alkaliën dan op zuren. Bovendien bestaat Cederroth Oogdouche in verschillende uitvoeringen, met verschillende accessoires, die ervoor zorgen dat deze zo kunnen worden geplaatst dat ze altijd gemakkelijk toegankelijk zijn en altijd klaar zijn voor gebruik.
    

   • Het is van belang om vooral de eerste seconden na een ongeval rijkelijk te spoelen. De oogdouche van Cederroth geeft dan ook een rijkelijke hoeveelheid vloeistof. De oogbad van de flacon stuurt de vloeistof in de richting van het oog, zodat onnodige verspilling van de vloeistof voorkomen wordt.
   • De geïntegreerde stofbescherming houdt het oogbad schoon en netjes. De stofbescherming doet tevens dienst als openingsmechanisme.
   • Dankzij de wandhouder krijgt de flacon een vaste plek en weet iedereen waar deze te vinden is. De flacon gaat automatisch open zodra deze uit de houder wordt genomen en dient meteen te worden gebruikt.
   • De gebufferde spoelvloeistof in de oogdouche van Cederroth heeft een neutraliserende werking en maakt spatten van zuren of basen snel onwerkzaam, terwijl de gevaarlijke substanties tegelijkertijd worden verdund en weggespoeld. Een niet gebufferde spoelvloeistof spoelt het zuur of de base alleen maar weg, en daardoor is een grotere hoeveelheid vloeistof nodig.

    

   Wilt u meer weten over oogspoeling of hoe u deze moet toepassen? Ga dan naar onze kennisbank.

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking