Sluiten

Categorieën

Filters

   Surf door onze collectie

   Laat u verrassen door ons uitgebreid assortiment.

   Bekijk alles

   Blusdekens

   Een blusdeken wordt gebruikt om een beginnende brand te doven, dit kunnen voorwerpen, maar ook bijvoorbeeld kleding op een persoon zijn. Door het bedekken van een brand met een blusdeken kan er geen zuurstof meer bij de brand komen en dooft de brand. Toon meer

   Merken

   Prijs

   -
   5 Producten
   WaterJel Branddeken - 183x244 cm (in ton)
   363,87
   Excl. btw
   396,62 Incl. btw
   Water-Jel Branddeken - 183x152 cm (in ton)
   282,92
   Excl. btw
   308,38 Incl. btw
   WaterJel Branddeken - 91x76cm (in ton)

   WaterJel Branddeken - 91x76cm (in ton)

   Deze Water-Jel branddeken is speciaal ontwikkeld...
   147,01
   Excl. btw
   160,24 Incl. btw
   WaterJel Branddeken - 91x76cm (in pouch)
   114,36
   Excl. btw
   124,65 Incl. btw
   20,07
   15,12
   Blusdeken in platte container - beschikbaar in diverse varianten
   15,12
   Excl. btw
   18,30 Incl. btw

   Per jaar worden er ongeveer 60.000 mensen met brandwonden medisch behandeld. Slachtoffers zijn vaak kinderen en ouderen. Maar het kan ons allemaal overkomen. Verbrandingen behoren tot de afschuwelijkste verwondingen die een mens kan oplopen.

   Brandwonden kunnen levenslange gevolgen hebben door invaliditeit en ontsierende littekens. De behandeling van brandwonden is vaak langdurig en pijnlijk. Kortom: verbranden is verschrikkelijk.

    

   Belangrijkste oorzaken van brand in woonhuizen

   • Televisie langdurig op stand-by en stofophoping.
   • Verkeerd en onhandig gebruik van apparatuur of defect apparaat.
   • Wasmachines en wasdrogers (kortsluiting).
   • Onoplettendheid, vergeetachtigheid (sigaretten, kaarsen, aanbranden e.d.).
   • Fornuis (vlam in de pan).
   • Roken (in bed, peuk in prullenmand).
   • Spelende kinderen, spelen met vuur.

   Een blusdeken wordt ook wel een branddeken genoemd en beide kunnen niet gebruikt worden bij het bestrijden van een frituurbrand!

   Er zijn verschillende maten blusdekens leverbaar. Als uitgangspunt voor uw keuze kunt u onderstaande maten aanhouden.

   • 120 x 120 cm: kleine brandjes zoals b.v. vlam in de pan, asbak en prullenbak
   • 120 x 180 cm: middelgrote objecten zoals b.v. TV toestellen en computer beeldschermen
   • 180 x 180 cm: grotere objecten en het doven van o.a. brand aan kleding (door omwikkeling)

    

   Hoe werkt een blusdeken?

   Blusdekens hebben als doel de zuurstof toevoer bij een brand te stoppen. Door het bedekken van de brandhaard met een blusdeken kan er geen zuurstof meer bij de brand komen en dooft de brand. Een blusdeken is gemaakt van onbrandbare of slecht brandbare stof en hangt vaak aan de wand in een rode verpakking.   Gebruik de brandblusdeken zo:
   Bij een beginnende brand kan een blusdeken over de brandhaard worden geworpen. Hierbij moet het doek bij de punten worden vastgepakt en om de handen worden gewikkeld. Het blusdeken legt u rustig, van u af gericht, op de brandhaard waarbij het de gehele brand dient te bedekken.

   De brandhaard moet net zo lang bedekt blijven met het deken tot het vuur is gedoofd en ook de hitte is verdwenen.

   Als een blusdeken wordt gebruikt om brandende kleding op een slachtoffer te doven dan moet de kleding en het lichaamsdeel strak worden gewikkeld in het blusdeken. Let er vooral op dat het vuur niet bij het gezicht kan, door het blusdeken strak bij de hals te bedekken.

   Het is belangrijk dat blusdekens op een makkelijk bereikbare plek hangen waar iedereen hem weet te vinden. Blusdekens hangen vaak in ruimtes waar open vuur aanwezig is. Blusdekens zijn voor eenmalig gebruik, indien u een blusdeken heeft gebruikt dan moet u een nieuwe aanschaffen. Onze blusdekens voldoen aan de strengste Europese normeringen BSEN 1869 (=NEN-EN1869). In onze overzichtelijke webwinkel vind u een ruim assortiment in diverse uitvoeringen.

   Als iemand in brand staat

   Doof het vuur door (het slachtoffer) over de grond te rollen; maak daarbij zo mogelijk gebruik van een zwaar stuk textiel (blusdeken, jas, deken), gebruik geen synthetisch materiaal. Blus de vlammen met water, zolang het vuur niet wordt veroorzaakt door benzine. Ga nooit rennen! Dit wakkert de vlammen aan. Brandwonden koelen met water.

   Brand in de frituurpan

   Ga niet met een open pan lopen. Zorg dat je het deksel op de pand legt, de vlammen doven dan vanzelf: leg het deksel op de pan door bij het sluiten de open kant van je af houden. Moet de pan naar buiten, doe dit altijd met een gesloten pan. Ga nooit rennen met de pan, dit wakkert de vlammen aan. Brandwonden koelen met water.

   Brand ten gevolge van benzine

   Blus niet met water maar met daarvoor bestemde blusapparaten; heb je zo'n blusapparaat niet bij de hand verlaat de brandhaard. Staat een slachtoffer in brand door toedoen van benzine? Doof het vuur door het slachtoffer over de grond te rollen. Maak daarbij zo mogelijk gebruik van een zwaar stuk textiel (blusdeken, jas, deken), maak geen gebruik van synthetisch materiaal. Nooit blussen met water! Maak gebruik van een blusapparaat.

   Bij alle brandwonden geldt:

   Eerst koelen met brandwonden-gel of water, de rest komt later.

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking