Sluiten

Categorieën

Filters

   Automatische Externe Defibrillator (AED)

   Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar medisch apparaat dat wordt gebruikt om een elektrische schok aan het hart te geven bij personen met een plotselinge hartstilstand, waardoor het normale hartritme kan worden hersteld. Welkom op onze pagina die geheel gewijd is aan AED’s, waar we u de belangrijkste informatie willen verstrekken over dit levensreddende apparaat.

    

   Contact Peter Bevers

    

   Peter Bevers accountmanager

   Tel: +31(0)6 46 01 19 09
   E-mail: [email protected]

    

   Neem vrijblijvend contact op met Peter Bevers!

    

   Wat is een AED?
   Een AED is een draagbaar medisch apparaat dat is ontworpen om elektroshocktherapie toe te dienen aan personen met een plotselinge hartstilstand. Het apparaat analyseert het hartritme en kan indien nodig een gecontroleerde elektrische schok toedienen om het hart weer op gang te brengen.

    

   Waarom is een AED essentieel?
   Snelheid telt: Bij een hartaanval is tijd van essentieel belang. AED’s stellen zelfs ongetrainde personen in staat om snel en effectief te handelen, wat de kans op overleving aanzienlijk vergroot.

    

   Eenvoudig te gebruiken: AED’s zijn ontworpen met gebruiksvriendelijkheid in gedachten, met gesproken instructies en visuele begeleiding voor zelfs de meest onervaren hulpverleners.

    

   Beschikbaarheid in openbare ruimtes: AED’s worden steeds vaker geïnstalleerd in openbare ruimtes, waardoor ze toegankelijk zijn wanneer zich een noodsituatie voordoet.

    

   Hoe werkt een AED?
   Een AED analyseert het hartritme van het slachtoffer, geeft instructies voor het toedienen van een schok indien nodig en begeleidt u bij de reanimatie (CPR).

    

   Leer alles over AED's, hoe u deze gebruikt en vergroot uw zelfvertrouwen
   zodat u in noodsituaties levens kunt redden.

    

   Voor vragen of om meer te weten te komen over AED’s, neem contact met ons op.

    

   AED atworkAarzel niet om deel te nemen aan de missie van het redden van levens. Leer meer over AED’s en hoe u ze kunt gebruiken om een verschil te maken in noodsituaties. Samen kunnen we een veiligere en hulpvaardigere wereld creëren.

    

   Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat dat wordt gebruikt om levensreddende elektroshocktherapie te geven aan mensen met een plotselinge hartstilstand.

    

   Het nut van een AED is om de normale hartslag te herstellen bij bepaalde hartritmestoornissen, zoals ventrikelfibrillatie, door een elektrische schok toe te dienen. Hierdoor kan het hart mogelijk terugkeren naar een normaal ritme en de overlevingskansen van het slachtoffer vergroten totdat professionele medische hulp arriveert. Het gebruik van een AED is van cruciaal belang bij het reanimeren van iemand met een hartaanval en kan het verschil maken tussen leven en dood.

    

   Wat een AED doet:

   Detectie van hartritmestoornis: Een AED is uitgerust met elektroden (plakkers) die op de borstkas van het slachtoffer worden geplaatst. Deze elektroden meten het hartritme van de persoon en detecteren of er sprake is van een levensbedreigende hartritmestoornis, zoals ventrikelfibrillatie.

    

   Analyse van het hartritme: Nadat de elektroden zijn bevestigd, analyseert de AED automatisch het hartritme van het slachtoffer om te bepalen of een schok vereist is. Het bepaalt of het hart een onregelmatig, chaotisch ritme vertoont dat kan worden gecorrigeerd met een elektrische schok.

    

   Geeft instructies: Als de AED vaststelt dat een schok nodig is, geeft het apparaat gesproken instructies en visuele aanwijzingen aan de hulpverlener. Dit omvat meestal het aangeven van de hulpverlener om iedereen uit de buurt van het slachtoffer te houden en op de “schokknop” te drukken.

    

   Toedienen van een elektrische schok: Nadat de hulpverlener de instructies heeft gevolgd en op de schokknop heeft gedrukt, geeft de AED een gecontroleerde elektrische schok af aan het hart van het slachtoffer. Deze schok is bedoeld om het hart tijdelijk te stoppen, in de hoop dat het zichzelf reset en begint te kloppen met een normaal ritme.

    

   Hervat reanimatie: Na het toedienen van de schok, kan de AED de hulpverlener instrueren om door te gaan met reanimatie (CPR) door borstcompressies en beademingen uit te voeren, afhankelijk van het specifieke protocol.

    

   Het gebruik van een AED is bedoeld om de kans op overleving te vergroten bij mensen met bepaalde hartritmestoornissen. Het apparaat is ontworpen om zo eenvoudig mogelijk te zijn, zodat zelfs mensen zonder medische training het kunnen gebruiken in noodsituaties. Het is echter belangrijk om een AED te gebruiken in combinatie met reanimatieprocedures en om onmiddellijk medische hulp in te schakelen.

    

   « terug

    

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking