Sluiten

Categorieën

Filters
      Donderdag 20 September 2022

      Waarom nitril handschoenen gebruiken?

      Nitril handschoenen. Tijdens de COVID-19 pandemie, lastig verkrijgbaar, en ze werden aangeboden tegen hoge prijzen door veel onbekende partijen.
      Voor zowel de zorg, als EHBO en BHV’er was het lastig om goede handschoenen voor een voordelige prijs aan te komen. Tijdens deze periode hebben we bij diverse klanten de tekorten aan beschermingsmaterialen zoals nitril handschoenen kunnen opvangen, waardoor er veilig en beschermd te werk kon worden gegaan. Iets wat zeker in deze tijd extra belangrijk blijft. Wij bieden kwaliteitshandschoenen nu aan tegen de meest scherpe prijzen.

       

      Aan welke eisen moeten nitrilhandschoenen eigenlijk voldoen? En waar in mijn organisatie kan ik het gebruiken? Als expert op het gebied van EHBO, BHV, veiligheid en medische hulpmiddelen helpen wij u graag verder.

       

      Wat zijn nitril handschoenen?

      Nitril handschoenen zijn gemaakt van synthetisch rubber en uitstekend geschikt voor werkzaamheden in de medische zorg. Het belangrijkste voordeel van nitril handschoenen, is dat het een geheel latex-vrij product is.

       

      Nitril handschoenen worden tijdens het hulp verlenen vaak gebruikt voor verzorgende werkzaamheden, werkzaamheden met lichaamsvloeistoffen zoals bloed of urine en werkzaamheden in de omgang met geneesmiddelen. Tevens zijn de nitril handschoenen een goed alternatief voor mensen met een latexallergie. Ze zorgen voor hygiëne bij de patiënt en de persoon die de hulp wordt verleend.

       

      Het verschil tussen nitril en latex handschoenen

      Het grootste verschil tussen latex en nitril handschoenen is dat nitrilhandschoenen volledig latexvrij zijn. Bovendien is de scheurvastheid van nitrilhandschoenen aanzienlijk verbeterd. Nitrilhandschoenen zijn sterker dan latexhandschoenen. Ook latexallergie of latexirritatie bij werknemers door  veelvuldig dragen van latexhandschoenen komt relatief veel voor. Nitrilhandschoenen zijn hiervoor een ideale vervanging. Latexhandschoenen zijn vaak goedkoper, maar minder betrouwbaar. Mocht er een klein gaatje in komen, scheurt niet direct de hele handschoen uit. Het risico is dus dat een klein gaatje onopgemerkt blijft en handschoenen onvoldoende bescherming biedt, met risico op infectie. Dit zorgt voor een veiliger gevoel bij hulpverleners en/of patiënten.

       

      Waarom nitril handschoenen gebruiken?
      Het gebruik van nitrilhandschoenen als beschermende maatregel vermindert het risico op microbiële overdracht tussen werknemers en patiënten. Het beschermt zowel de hulpverlener als de patiënten die worden behandeld. Dit omvat situaties zoals direct contact met de patiënt tijdens het stoppen van een bloeding.  

       

      Ook in de voedingssector of horeca worden dit soort handschoenen vaak gebruikt omdat ze goed tegen olie, water en vetten kunnen.

      Bij het dragen van nitrilhandschoenen is het belangrijk deze correct te gebruiken:

      • Handschoenen zijn geen vervanging voor goede hygiëne. Was of desinfecteer uw handen voor en na het gebruik van   
      • Vervang handschoenen onmiddellijk na dragen als ze beschadigd, kapot of nat zijn.
      • Draag geen sieraden of nagellak onder uw handschoenen.
      • Nitrilhandschoenen zijn wegwerphandschoenen en kunnen maar één keer worden gebruikt. Gebruik deze niet bij meerdere patiënten. Gebruik voor elke patiënt nieuwe handschoenen.
      • Raak uw gezicht, telefoon, deurknoppen, enz. niet aan terwijl u handschoenen draagt.

       

      Hoe bepaald u de juiste handschoenmaat?

      Om uw juiste handschoenmaat te meten, meet u uw handpalm van links naar rechts. Het getal in centimeters geeft de handschoenmaat aan. De volgende tabel is een maattabel. De uiteindelijke maat kan afwijken van onderstaande afbeelding. Dit varieert van hand tot hand en  is uniek voor elke persoon.

       

      Maat

      Aantal cm

      S

      8 cm

      M

      9 cm

      L

      10 cm

      XL

      11 cm

       

      Welke handschoenen heeft Evac te bieden?

      Evac levert handschoenen van de kwaliteitsmerken merken Evercare® en Selefa®.

      Selefa Nitril handschoenen

      Selefa nitrilhandschoenen zijn wegwerp onderzoekshandschoenen. Beschermt tegen minimale chemische risico's en microben. Door de uitstekende pasvorm is hij gemakkelijk aan en uit te trekken, waardoor hij bij veel toepassingen zeer geschikt is als basishandschoen. De handschoenen hebben een speciale nitrilformule die aanvoelt en past als een latexhandschoen, die beide volledige bewegingsvrijheid bieden. De handschoenen zijn vrij van natuurlijk rubberlatex en zijn een prima alternatief voor mensen met type I allergieën.

       

      Evercare nitril SVEA handschoenen 

      Evercare Nitrile SVEA handschoenen zijn blauw/paarse wegwerphandschoenen ontworpen om het risico op chemicaliën en microben te minimaliseren. Net als het merk Selefa hebben deze handschoenen een geweldige pasvorm en zijn ze gemakkelijk aan en uit te trekken. Handschoenen zijn van hoge kwaliteit met AQL 1.0 en zijn vrij van latex, poeder en eiwit.

       

       

       

      Nieuws & updates

      Recente artikelen

      Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking