Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
   Team EVAC - Vrijdag 7 Juli 2021

   Veilig op reis met behulp van de 5 tips van EVAC

   De zomervakantie komt er aan of is zelfs al begonnen en of u nu kiest voor een vakantie in eigen land of u er op uit trekt buiten Nederland, iedereen wil gerust en veilig op vakantie.

    

   In dit blogartikel leest u wat u kunt doen om veilig op vakantie te gaan. Onderwerpen als de juiste EHBO-koffer, veiligheidsmaterialen en wagenziekte komen allemaal aan bod. Leest u mee?

    

   Een lange autorit

   In veel gevallen is het vakantieadres een behoorlijk stuk rijden. Echter kan lang in de auto zitten vervelende klachten geven in onder andere de rug, schouders, armen of benen. Ernstige klachten kunnen er naast pijn ook voor zorgen dat u minder geconcentreerd bent tijdens het autorijden. Het is dus erg belangrijk om klachten te voorkomen.

    

   Tip 1. Zorg voor een goede zithouding tijdens het autorijden

   Om klachten van het lange zitten in de auto te voorkomen is een goede zithouding erg belangrijk. De volgende video legt u uit hoe u de juiste zithouding tijdens het rijden aanneemt.

    

    

   Mocht u onverhoopt toch last krijgen van uw rug. Mogelijk kan een paracetamol uitkomst bieden. Lees voordat u een paracetamol pakt de bijsluiter.

    

   Ongevallen in en rondom de auto

   Ongevallen zitten in een klein hoekje, ook in en rondom de auto. Het is dan ook geadviseerd om te zorgen dat er in uw auto een complete EHBO-koffer aanwezig is. Mocht er dan toch iets gebeuren dan staat u niet met lege handen en kunt u meteen handelen tijdens een noodsituatie of een kleiner ongeval waarbij EHBO van toepassing is.

    

   Tip 2. Leg een complete EHBO-koffer in uw auto

   Het is in Nederland niet verplicht om een EHBO-koffer in de auto te hebben liggen. Echter wordt het streng geadviseerd om dit wel te doen.

    

   Hieronder vindt u een overzicht van de Oranje Kruis richtlijnen voor een EHBO-koffer voor in de auto.

    

   Oranje Kruis richtlijnen EHBO-koffer
   AantalInhoud
   1Eerstehulpschaar
   2Handschoenen paar bij voorkeur maat L
   1Kleefpleister 2,5 x 500 cm rol
   1Ontsmettingsmiddel lotion of spray 30ml
   1Puntig pincet
   1Reddingsdeken/isolatiedeken 160x210cm
   6Steriele kompressen niet verklevend 10x10cm
   1Wondpleister 1 meter
   1Wondpleister assortiment in verschillende maten
   1Zelf verklevend fixatiezwachtel 4mx6cm

    

   Een zeer geschikte EHBO-koffer voor in de auto is de HEKA verbandtrommel gezin/auto/kantoor. Deze EHBO-koffer voldoet aan de Oranje Kruis richtlijnen voor een EHBO-koffer in de auto.

    

   Veiligheidsmaterialen voor in de auto

   Het wordt sterk aanbevolen om de volgende veiligheidsmaterialen in uw auto te hebben liggen, namelijk een veiligheidshamer (met gordelsnijder), reflectievesten, een gevarendriehoek en een brandblusser.

    

   In Nederland is het niet verplicht om deze veiligheidsmaterialen in de auto te hebben liggen. Volgens de Europese wetgeving geldt dat binnen de EU de veiligheidseisen van het land waar een auto geregisterd staat gelden. Veel lokale politieagenten weten dit echter niet. Om discussies met de politie en onnodige boetes te voorkomen, is het geadviseerd om u aan de lokale regels te houden.

    

   Tip 3. Controleer voor vertrek welke veiligheidsmaterialen in de auto verplicht zijn op uw bestemming

   Het volgende overzicht geeft weer welke veiligheidsmaterialen u bij dient te hebben in de bekendste vakantielanden van Nederlanders. De informatie in de tabel is gebaseerd op het ANWB-advies.

    

   Overzicht veiligheidsmaterialen ANWB-advies
   Veiligheids-
   materialen
   DuitslandBelgiëFrankrijkItaliëSpanje
   GevarendriehoekVerplichtVerplichtVerplichtVerplichtVerplicht
   VeiligheidsvestVerplichtVerplichtVerplichtVerplichtVerplicht
   VerbanddoosVerplichtVerplichtNiet verplichtNiet verplichtNiet verplicht
   BrandblusserNiet verplichtVerplichtNiet verplichtNiet verplichtNiet verplicht
   ReservelampNiet verplichtNiet verplichtGeadviseerdNiet verplichtNiet verplicht
   Reservewiel--Geadviseerd-Verplicht

    

   Voor de verbanddoos is het belangrijk om te weten dat in verschillende landen verschillende richtlijnen gelden. In Nederland is het belangrijk dat de verbanddoos voldoet aan de Oranje Kruis richtlijnen en voor in Duitsland moet u de DIN 13157 en DIN 13169 richtlijnen volgen.

    

   Wagenziekte

   Wagenziekte is erg vervelend en mogelijke klachten ontstaan doordat de samenwerking tussen het evenwichtsorgaan en de zintuigen, zoals de ogen, niet soepel meer verloopt. Deze klachten kunnen leiden tot een oriëntatieprobleem. Wat later kan leiden tot misselijkheid.

    

   Tip 4. Verminder de kans op wagenziekte met de volgende 5 tips

   1. Kijk zoveel mogelijk naar de weg. De weg is het best zichtbaar vanaf de passagiersstoel voorin of de plek op het midden van de achterbank.

   2. Zorg voor goede ventilatie.

   3. Rijd vloeiend. Dit doet u door niet teveel te haperen tijdens het schakelen en niet te veel voertuigen in te halen.

   4. Zorg ervoor dat u voor vertrek een lichte maaltijd heeft gegeten. Reizen op een lege maag vergroot namelijk de kans op wagenziekte.

   5. Drink geen alcoholische dranken voordat u in de auto plaats neemt. Alcohol heeft namelijk een negatief effect op het evenwichtsorgaan. Door het nuttigen van alcoholische dranken zal de kans op wagenziekte dus toenemen.

    

   Insectensteken

   In de zomerperiode zijn er veel insecten aanwezig die mogelijk overlast veroorzaken. Het is extra vervelend als u gestoken wordt en het kan zelfs gevaarlijk zijn. De steken kunnen namelijk vervelende klachten veroorzaken zoals jeuk, pijn, een allergische reactie of je kunt er ziek van worden.

    

   Het is dus erg belangrijk om u goed tegen insecten te beschermen.

    

   Tip 5. Bescherm u goed tegen insectensteken

   Om u goed te beschermen tegen insectensteken is het geadviseerd om gebruik te maken preventiemiddelen, zoals Anti-insect deet spray/lotion en een muskietennet.

    

   Mocht u toch gestoken zijn door bijvoorbeeld een teek dan kunt u deze gemakkelijk en snel verwijderen met een tekenpincet. Bij bijvoorbeeld een bijen of wespensteek zal de Aspivenin steken en beten set van pas komen. Door het gebruik maken van deze set kunt u gemakkelijk het gif, dat tijdens de steek door een insect wordt ingespoten, verwijderen.

    

   Wat heeft EVAC u te bieden?

   Bij EVAC kunt u terecht voor een groot assortiment aan EHBO-artikelen die u mee op reis kunt nemen. Denk hierbij aan een EHBO-koffer en losse EHBO-artikelen, zoals pleisters of een verband.

    

    

   Ook bieden we u een ruime keuze aan veiligheidsvesten.

    

    

   Nieuws & updates

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »