Sluiten

Categorieën

Filters
      Team EVAC - Maandag 29 Maart 2021

      5 Gouden tips om de veiligheid op uw werkvloer te verbeteren

      Het creëren van een veilige werkplek is een must in ieder bedrijf. Een ongeluk zit in een klein hoekje en daarom is het van belang dat uw bedrijf een veilige werkplek voor werknemers faciliteert. In dit blogartikel geven we u 5 tips om te zorgen dat uw kantoor, bouwplaats, restaurant etc. een veilig haven is, voor u en alle werknemers.

       

      Het aantal ongelukken in cijfers

      Jaarlijks hebben meer dan 200.000 mensen te maken met een bedrijfsongeval. In ongeveer 2.300 van deze gevallen gaat het om ernstig letsel. Soms is het letsel zo ernstig dat werknemers komen te overlijden. Dit gebeurt ongeveer 60 keer per jaar. Kortom, genoeg reden om uw werknemers een zo veilig mogelijke werkplek te bieden.

      RIVM Veiligheidcijfers

       

      1. Zorg ervoor dat uw BHV-verbanddoos op orde is

      In geval van nood is het belangrijk dat de BHV-verbanddoos binnen een halve minuut beschikbaar is. Mocht u de BHV-verbanddoos nodig hebben, dan is het belangrijk dat de BHV-verbanddoos compleet is en de producten bruikbaar zijn. Om te voorkomen dat de verbanddoos niet compleet is tijdens een noodsituatie, is het belangrijk dat u ieder halfjaar controleert of de BHV-verbanddozen nog compleet zijn. Vul vervolgens alle verbanddozen aan, zodat u goed voorbereid bent op een mogelijke noodsituatie.

       

      1. Het opleiden van werknemers tot Bhv’er

      In ieder bedrijf is het verplicht dat er minimaal 1 Bhv’er aanwezig is. Dit geldt ook voor eenmanszaken en kleine bedrijven. U dient zelf in te schatten hoeveel Bhv’ers er nodig zijn om tijdens een noodsituatie alles in goede banen te leiden. Overigens is het altijd verstandig meerdere mensen tot Bhv’er op te leiden, aangezien niet iedereen altijd aanwezig is.

      Tijdens een noodsituatie zorgt een Bhv’er ervoor dat er georganiseerd hulp geboden wordt. Hieronder vallen taken als brand bestrijden, eerste hulp verlenen en het evacueren van alle aanwezigen.

      Bhv’er wordt u niet zomaar. Het is belangrijk dat alle Bhv’ers een cursus volgen. Vervolgens is het belangrijk dat alle Bhv’ers regelmatig bijgeschoold worden. Hiervoor zijn geen regels vastgelegd, al gebeurt dit meestal één keer per jaar.

       

      1. Iedereen werkt mee

      Om te zorgen dat alles veilig is bij u op het werk, is het belangrijk dat iedereen zich aan de veiligheidsvoorschriften houdt. Dit geldt niet alleen voor de normale werknemers maar ook voor managers en directieleden. Het is zeer belangrijk dat de top van bedrijven zich ook aan de veiligheidsvoorschriften houdt, zij hebben namelijk een voorbeeldfunctie en werknemers zullen zich minder goed aan de voorschriften houden als directieleden etc. dit niet doen. 

      Daarbij is het belangrijk andere aan te spreken op het niet volgen van de veiligheidsvoorschriften. Dit kan een gesprek zijn tussen werknemers, maar ook tussen werknemers en werkgevers. Op deze manier draagt iedereen zijn steentje bij en wordt uw werkplek veilig voor iedereen.

       

      1. Ga het gesprek aan

      Om erachter te komen of alles veilig is binnen het bedrijf, is het belangrijk het gesprek aan te gaan met werknemers. Zij ervaren dagelijks wat er binnen het bedrijf afspeelt en zijn daardoor een goede informatiebron. Door iedereen in het bedrijf te betrekken bij dit soort besluitvorming ontstaat er een betere bedrijfscultuur, waarin iedereen een rol speelt en iedereen belangrijk is.

       

      1. Onderhoud van apparatuur en panden

      Door goed onderhoud van apparatuur en panden, kunnen ongelukken worden voorkomen. Een losliggende plint kan ertoe leiden dat een werknemer van de trap valt en een kapotte gezichtsbeschermer kan ertoe leiden dat er metalen deeltjes in iemands ogen vliegen. Dit maakt het extra belangrijk dat ook hier aandacht aan besteed wordt. Daarbij ziet het er een stuk professioneler uit.

       

      Wat heeft EVAC u te bieden?

      Bij EVAC kunt u terecht voor diverse soorten verbanddozen, waaronder een algemene BHV-verbanddoos en een basis BHV-verbanddoos voor in de voedingsindustrie. Mochten de algemene verbanddozen niet aan uw wensen voldoen, neem dan contact op via onderstaande gegevens en stel uw eigen verbanddoos samen.

       

      Mocht u niet een volledige verbanddoos nodig hebben, dan bieden we u alle materialen die u nodig heeft om uw BHV-verbanddoos weer compleet te maken.

       

      Tel: +31 (0)88 730 5800
      Fax: +31 (0)88 730 5810
      E-mail: [email protected]

      Nieuws & updates

      Recente artikelen

      Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking