Sluiten

Categorieën

Filters

   Snelverband

    

   Een snelverband is een verband dat wordt gebruikt om grote wonden te bedekken. Een snelverband bestaat uit een wondkussen met aan beide zijde een elastisch windsel.

   Hoe gebruikt u een snelverband?

   Haal het wondsnelverband ongeveer 30 cm boven de wond uit de verpakking. Vouw het wondsnelverband open en plaatst het wondkussen op de wond. Let erop dat u het wondkussen in een keer goed plaatst. Na het plaatsen mag deze namelijk niet meer verschoven worden. Zet het wondkussen vervolgens vast door middel van het elastisch windsel.

   Houdbaarheid & steriliteit

   Een snelverband is een steriel product. Dit betekent dat u een snelvervand uit de verpakking haalt om het snelverband vervolgens meteen te gebruiken. Een snelverband dat voortijdig geopend is, is niet meer steriel en kan niet meer gebruikt worden om een wond te verbinden. Doordat snelverband een steriel product is, heeft het snelverband ook een houdbaarheidsdatum.

    

   Producten die geopend zijn maar vervolgens niet zijn gebruikt, kunnen wel gebruikt worden als oefenmateriaal tijdens EHBO- of BHV-cursussen.

   Beschikbare maten

   Snelverband is verkrijgbaar in verschillende maten. Bepaal per wond welke maat het meest geschikt is om te gebruiken. Wij bieden u snelverband in de volgende maten aan:

    

   • 6 x 8 cm
   • 8 x 10 cm
   • 10 x 12 cm
   • 12 x 12 cm
   • 18 x 18 cm
   • 18 x 28 cm

    

   Wij bieden twee merken snelverband aan: Masterchef en Heka.

    

   « terug

    

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking