Sluiten

Categorieën

Filters

   EHBO advies thuis

   Is een EHBO koffer thuis verplicht?

   Een EHBO koffer voor thuis is niet verplicht, maar wij raden u wel aan om er een te hebben. Het Oranje Kruis heeft richtlijnen opgesteld voor de aanbevolen inhoud van een verbanddoos voor thuis. Het Oranje Kruis stelt dat de verbanddoos “dekkend” moet zijn om eventuele ongelukken te behandelen, die in en om het huis kunnen plaatsvinden. 

   HEKA Verbandtrommel gezin/auto/kantoor

   De EHBO koffer voor thuis >

    

   Wat zit er in een EHBO koffer voor thuis?

   In onze HEKA verbanddoos voor het gezin zitten de basis EHBO producten die u thuis nodig kunt hebben, zoals verbandmiddelen; pleisters; desinfectielotion; verbandschaar; pincet. Wilt u de precieze inhoud van de koffer weten, bekijk dan onze controlelijst. Deze verbanddoos is voor de meeste huishoudens voldoende, maar ieder gezin is anders en kan de verbanddoos dus ook aanvullen. In deze verbanddoos zit ook een stappenplan. Als u door de stress even vergeten bent wat u moet doen, kunt u hierop kijken voor de stappen die u moet doorlopen.

    

   Welke aanvullende producten heeft u mogelijk nodig?

   In en om het huis gebeuren natuurlijk vaak kleine ongelukken zoals het snijden in een vinger of het schaven van een knie. Hiervoor raden wij het aan om extra pleisters bij de hand te houden of een pleisterdispenser. Als u vaak naar het bos gaat, is het ook handig om een tekenpincet en steken- en betenset in uw verbanddoos te bewaren. Hierdoor kunt u gemakkelijk teken/insecten verwijderen en verkleint u het risico’s op ziektes. Bovendien is het altijd verstandig om coldpacks in uw koelkast te leggen, zodat u bij een ongeval direct kunt koelen om zwelling tegen te gaan.

    

   Hoe moet u de EHBO materialen toepassen?

   Bent u niet bekend met de toepassing van de diverse EHBO materialen, of wilt u weten welke artikelen u voor bepaald letsel nodig heeft? Al deze informatie kunt u hier vinden op de pagina over de toepassing van EHBO materialen.

    

    

    

   « terug

    

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking