Sluiten

Categorieën

Filters

   EHBO advies auto

   Is een EHBO koffer in de auto verplicht?

   In Nederland is het niet verplicht om een verbanddoos in de auto te hebben, maar het is wel verstandig. Het Oranje Kruis heeft wel richtlijnen opgesteld voor een aanbevolen inhoud van een verbanddoos in de auto.

    

   In tegenstelling tot Nederland is het in andere Europese landen soms wel verplicht. Wanneer u een verbanddoos voor in de auto aanschaft is het makkelijker om de Europese richtlijnen (veiligheidsnorm DIN 13164) te volgen, want dan weet u zeker dat deze inhoud ook in het buitenland juist is. Wij adviseren daarom deze verbanddoos.

   Autoverbandtrommel - DIN 13164

   De EHBO koffer auto >

    

   In de volgende landen is het verplicht om een verbanddoos in je auto te hebben: Bulgarije, België, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Kroätie, Letland, Litouwen, Oekraïne, Oostenrijk, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Tsechië, Turkije en Wit-Rusland.

   Wat zit er in een auto EHBO koffer?

   Wanneer er een ongeluk onderweg plaatsvindt, moeten omstanders eerste hulp verlenen. De inhoud van een verbanddoos auto is gericht op het helpen van slachtoffers door hulpverleners die geen enkele medische kennis hebben.

    

   In deze EHBO koffer zit daarom een stappenplan. Hierop staat uitgelegd wat u bij verschillende soorten ongelukken moet doen. Dus als u door de stress even vergeten bent wat u moet doen, kunt u hierop kijken voor de volgende stappen.

    

   Daarnaast zitten er verschillende verbanden in uw verbanddoos. Vooral snelverbanden want een snelverband is afdekkend, absorberend en gebruiksvriendelijk. Een steriel wondkompres kan een wond ontsmetten en afdekken en is daarom ook nuttig voor een verbanddoos in de auto. Als wonden bloeden en u moet die ontsmetten, kunt u het beste handschoenen aandoen om de wond niet vies te maken. Ook kunt u pleisters in uw verbanddoos doen voor kleine ongelukken.

    

   Als een slachtoffer veel letsel heeft en naar het ziekenhuis moet, kunt u een verbanddoek gebruiken voor afscherming van de wond zodat er geen vuil in de wond kan komen. Een verbandschaar kan in de auto gebruikt worden om kleding of een gordel door te knippen. Een reddingsdeken kan gebruikt worden om het slachtoffer te beschermen tegen de zon of om het slachtoffer warm te houden.

    

   Wilt u weten welke artikelen er precies in deze EHBO koffer zitten, bekijk dan hier onze controlelijst.

    

   Ook kunt u veiligheidsvesten in uw auto leggen. Als u door pech bijvoorbeeld langs de weg komt te staan, kunt u voor uw eigen veiligheid een vest aandoen. Hierdoor wordt u beter gezien en waarschuwt u andere mensen dat ze uit moeten kijken.

    

   Hoe moet u de EHBO materialen toepassen?

   Bent u niet bekend met de toepassing van de diverse EHBO materialen, of wilt u weten welke artikelen u voor bepaald letsel nodig heeft? Al deze informatie kunt u hier vinden op de pagina over de toepassing van EHBO materialen.

    

    

    

   « terug

    

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking