Sluiten

Categorieën

Filters

   EHBO advies scholen

    

   Het advies op deze pagina geldt voor basisscholen, middelbare scholen en hoger onderwijs. Het is wettelijk verplicht voor scholen om een EHBO koffer te hebben, maar voor de inhoud zijn enkel richtlijnen opgesteld. Wij raden als basis de EHBO-koffer A aan voor scholen, omdat deze alle basis EHBO middelen bevat die u nodig kunt hebben. Naast de basisverbanddoos moet de school zelf bepalen wat er nodig is aan aanvullende producten.

   HEKA Verbanddoos A - multiflex

   De EHBO koffer A >

    

   Waarom heeft u een EHBO koffer nodig op school?

   Een ongelukje zit in een klein hoekje, vooral op een plek met veel kinderen, tieners of studenten. Daarom raden wij het aan om een gevarieerde verbanddoos aan te schaffen die voor veel verschillende verwondingen gebruikt kan worden. Omstanders kunnen hierdoor snel en adequaat reageren op verschillende ongelukken die op scholen kunnen gebeuren.

   Wat moet er in een EHBO koffer voor scholen zitten?

   Ten eerste raden wij het aan om een pleisterdispenser aan te schaffen. Hierdoor hoeft de verbanddoos niet telkens opnieuw worden geopend en blijven de materialen in de verbanddoos veilig en compleet tot er een ongeval gebeurt. Ook kunnen desinfectans en coldpacks niet ontbreken.

    

   Voor scholen met praktijklokalen waar wordt gewerkt met chemische/ schadelijke stoffen raden wij aan om oogspoelingen te hebben. Voor meer informatie welke oogspoeling u nodig heeft kunt u hier meer informatie vinden. Ook worden er producten om brandwonden te behandelen aangeraden in praktijklokalen waar met vuur gewerkt wordt. Bovendien raden we aan om altijd persoonlijke beschermingsmiddelen te dragen als u gaat werken met chemische (vloei)stoffen, hout- of metaalsnippers, stof of vuur.

    

   Als uw school ook over een gymlokaal beschikt, moet u hier ook een verbanddoos hebben. In dit geval raden wij het aan om een verbandtas voor sport aan te schaffen. Door deze te gebruiken, bent u goed voorbereid op verschillende ongelukken die tijdens het sporten kunnen gebeuren. Hier zitten bijvoorbeeld extra verbanden en een driekante doek in.

    

   Door deze te gebruiken, bent u goed voorbereid op verschillende ongelukken die tijdens het sporten kunnen gebeuren. Hier zitten bijvoorbeeld extra verbanden en een driekante doek in.

    

   Hoeveel EHBO koffers heeft u nodig?

   De EHBO koffer moet binnen handbereik zijn, dit wil zeggen dat de koffer in geval van nood binnen 30 seconden beschikbaar moet zijn. Kunt u aan de hand van dit gegeven niet inschatten hoeveel koffers u nodig heeft, vul dan onze keuzehulp in. Deze geeft advies welke, en hoeveel koffers u nodig hebt.

    

   Hoe moet u de EHBO materialen toepassen?

   Bent u niet bekend met de toepassing van de diverse EHBO materialen, of wilt u weten welke artikelen u voor bepaald letsel nodig heeft? Al deze informatie kunt u hier vinden op de pagina over de toepassing van EHBO materialen.

    

    

    

   « terug

    

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking