Sluiten

Categorieën

Filters

   Oogspoeling & oogdouche

    

   Bij ongevallen kunnen enkele seconden bepalend zijn voor het behoud van het gezichtsvermogen. Daarom is het belangrijk dat een oogspoeling snel beschikbaar is op alle werkplaatsen waar een risico op oogverwonding aanwezig is.

   Ongevallen met schadelijke stoffen of deeltjes in de ogen

   Wanneer er metaal- of houtsnippers, stof, vuil of andere deeltjes in de ogen komen, is tijd een belangrijk aspect. Wanneer u in zo’n situatie snel handelt met een oogspoeling kunnen zware beschadigingen aan de ogen worden voorkomen. Deze beschadigingen worden veroorzaakt door schadelijke deeltjes die in de ogen vast blijven zitten.

    

   Doordat de meeste oogspoelingen steriele sodium bevatten (dit komt overeen met het zoutgehalte in het oog), wordt het binnendringen van bacteriën die tot infecties leiden voorkomen. Wanneer u met niet steriele vloeistof, bijvoorbeeld gewoon kraanwater spoelt, heeft u geen garantie dat de bacteriën en kiemen worden verwijderd. Daarom is het in sommige situaties belangrijk om een oogspoeling bij de hand te hebben.

   Ongevallen met chemische stoffen

   Wanneer zuren en alkaliën in contact komen met de ogen tast het gelijk de ogen aan. Wanneer dit gebeurt is het belangrijk dat de pH-waarde in het oog weer wordt teruggebracht naar 7,4. Om dit zo snel mogelijk te realiseren, adviseren wij het gebruik van een pH neutrale oplossing. Deze bevatten een steriele fosfaatoplossing waarmee een snelle neutralisatie wordt gerealiseerd.

    

   Het effect van deze producten wordt ondersteund door gedane onderzoeken. De vloeistof zorgt ervoor dat er binnen 10 seconden neutralisatie plaatsvindt, doordat dit zo snel plaatsvindt is er bijna geen gevaar meer voor blijvende oogbeschadiging. Wanneer u ook naspoelt met normale oogspoeling, zorgt dit voor een optimaal resultaat.

   Hoe gebruikt u een oogspoeling/oogdouche?

   Plaats de oogspoeling op het oog van de gewonde. Vervolgens is het belangrijk dat het oog met een zachte, gelijkmatige straal gespoeld wordt. Druk tijdens het spoelen de zijkant van de oogspoelflacon licht in. Het is belangrijk dat u bij elke vorm van verontreiniging of oogletsel een arts raadpleegt. Indien de gewonde naar een arts moet, blijf dan tijdens de reis doorspoelen met de oogspoeling.

    

   In de volgende video ziet u hoe u een oog moet spoelen op het moment er verontreiniging of oogletsel plaatsvindt. De producten die u in de video ziet zijn van het merk Cederroth.

    

   Hoe gebruikt u een oogdouche?

    

    

   Welke oogspoeling dient u te gebruiken?

   De volgende tabel geeft een overzicht weer dat laat zien wanneer u welke oogspeling dient te gebruiken. Ook staat er weergegeven hoelang u het oog ongeveer dient te spelen.

    

   Vuil en schadelijke stoffen

   Aanbevolen spoeling

   Spoeltijd

   Vreemde voorwerpen b.v. stof, vuil, metaal en houtsplinters

   Normale oogspoeling

   Ogen ca. 5 minuten spoelen tot dat het vuil of vreemde voorwerpen uitgespoeld of verwijderd zijn.

   Schade door zuren

   pH neutraal

   Ca. 2 minuten

   Schade door andere schadelijke stoffen

   Normale oogspoeling of pH neutraal

   Ca. 2 minuten

   Schade door zuren, alkaliën en chemicaliën op de huid

   PH neutraal

   Huid/betreffende lichaamsdeel spoelen tot dat het onaangename gevoel weg is.

    

   Belangrijke informatie

    

   • Nadat het zegel van de oogspoelflessen verbroken is, zijn deze niet meer steriel;
   • Oogspoelflessen moeten na een enkele keer weggegooid worden om kruisbesmetting van bacteriën te voorkomen en zodat er geen schade aan het oog kan ontstaan;
   • De oogspoelflessen hebben een houdbaarheidsdatum. Indien de verzegeling niet verbroken is, zijn de flessen maximaal 3 jaar houdbaar;
   • Oogspoelflessen dienen bewaard te worden tussen 5ºC - 25ºC;
   • De oogspoelflessen hebben het CE label.

    

   In ons assortiment hebben we verschillende oogdouchesoogspoelstations en oogdruppels.

    

    

   « terug

    

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking