Sluiten

Categorieën

Filters

   Veiligheidsvesten

    

   Op dit moment worden de verschillende kleuren veiligheidshesjes niet eenduidig door de Nederlandse hulpdiensten gebruikt. Er is geen overkoepelende, voor alle hulpdiensten geldende richtlijn. Hierdoor kan verwarring ontstaan over welke kleur veiligheidshesje bij welke functie binnen de hulpdiensten hoort.

    

   Aangezien EVAC met name aan organisaties levert die gebruik maken van Bhv’ers en EHBO’ers, is gekeken of hier wél een richtlijn voor bestaat. Ook deze blijkt niet te bestaan. Om deze reden geeft EVAC voor organisaties met EHBO’ers en/of Bhv’ers in dienst het volgende advies met betrekking tot de kleurkeuze en de bijbehorende opdrukken van veiligheidshesjes:

    

   • Geel: EHBO’ers, Bhv’ers, ontruimer
   • Oranje: Hoofd BHV
   • Rood: Hoofd BHV
   • Blauw: Communicatie/verbindingsdienst
   • Groen: Ploegleider BHV
   • Wit: Voor overig gebruik

    

   Uiteraard blijft de keuze van de opdruk bij de verschillende kleuren hesjes vrij: dit advies is niet leidend, slechts adviserend.

    

   Tijdens een noodsituatie kan er paniek ontstaan. De taak van de bhv’er is om deze noodsituatie zo veilig en rustig te laten verlopen. Het is belangrijk dat je herkent wordt, want hierdoor gaan mensen ook naar je instructies luisteren. Daarom adviseren wij om als bhv’er een veiligheidsvest te dragen. Ook word je door een veiligheidsvest makkelijker gezien in het donker of bij rookvorming.

   Normen

   Elk veiligheidsvest moet voldoen aan de ISO 20471:2013 (Cor.2013-06) norm. In deze norm staan de zichtbaarheid, beproevingsmethode en eisen voor veiligheidsvesten beschreven. Bij EVAC verkopen wij uitsluitend veiligheidsvesten die voldoen aan deze eisen.

    

    

    

    

   « terug

    

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking