Sluiten

Categorieën

Filters

   4 voordelen van de S-CAPEPLUS en S-CAPEPOD

    

   In noodsituaties is een snelle en efficiënte evacuatie van levensbelang. Vooral in zorginstellingen, ziekenhuizen, bedrijven, scholen en andere openbare gebouwen is het cruciaal om voorbereid te zijn op mogelijke noodsituaties, zoals brand of andere gevaren. Een belangrijk aspect van deze voorbereiding is het hebben van geschikte evacuatiemiddelen. Daar zijn de S-CAPEPLUS en S-CAPEPOD speciaal voor ontwikkeld.

   S-CAPEPLUS Evacuatiematras: Eenvoud en snelheid gecombineerd met comfort

   Het S-CAPEPLUS evacuatiematras is ontworpen met het oog op eenvoud, snelheid en comfort. Bij noodsituaties zoals brand of een aardbeving/ontploffing kun je vaak geen gebruik maken van de lift. Voor minder mobiele mensen, zoals rolstoelgebruikers of gewonde- en bedlegerige personen is het onmogelijk om in het geval van een noodsituatie veilig en snel geëvacueerd te worden. Het S-CAPEPLUS evacuatiematras is binnen 30 seconden gebruiksklaar en uitgerust met een speciaal glijzeil, waardoor het gemakkelijk is om een persoon te evacueren, zelfs in nauwe gangen of trappenhuizen.

    

   Daarnaast is het matras voorzien van lange sleeplussen zodat u goed rechtop kunt blijven staan, en het evacuatieproces ook nog ergonomisch verantwoord plaatsvindt. Verder wordt er een positioneringsband rondom de romp geplaatst waardoor het slachtoffer extra stevig op de matras ligt en voorkomen wordt dat het slachtoffer bij verticale evacuatie naar beneden glijdt. De handgrepen zorgen ervoor dat de hulpverleners het matras gemakkelijk kunnen hanteren en manoeuvreren, zelfs in stressvolle situaties. Het gebruik van hoogwaardige materialen garandeert duurzaamheid en betrouwbaarheid in noodsituaties.

    

   evacuatiematras

    

   S-CAPEPOD Evacuatiedoek: Innovatieve Cocooning voor Extra Bescherming

   Het S-CAPEPOD evacuatiedoek is ook ontwikkeld met het oog op een snelle, eenvoudige en comfortabele evacuatie van bedlegerige patiënten. De S-CAPEPOD wordt onder het eigen matras gelegd en kan in noodsituaties binnen 30 seconden gebruikt worden voor evacuatie naar een veilige omgeving.

    

   De S-CAPEPOD wordt onder het matras van het bed gelegd. In het geval van een evacuatie worden twee flappen (één per lange zijde van het bed) uit de S-CAPEPOD getrokken, welke over de patiënt worden gelegd. Deze worden door middel van klittenband aan elkaar vast gemaakt. Vervolgens wordt een derde flap bij de voeten van de patiënt uit de S-CAPEPOD getrokken, welke aan de twee andere flappen wordt bevestigd, wederom met klittenband: eenvoudig en snel!

    

   Zo kan de patiënt met matras en al van het bed worden getrokken en snel worden geëvacueerd.

    

   Ook verpleeghuizen of instellingen met een kleiner budget hoeven geen concessies te maken op patiëntveiligheid. Voor deze doelgroep is er een speciale S-CAPEPOD Evacuatiedoek Budget ontwikkelt. De S-CAPEPOD Budget wordt onder het matras van bijvoorbeeld het ziekenhuisbed gelegd. In het geval van een evacuatie worden de lange fixatiebanden (die altijd zichtbaar zijn onder het matras) onder de matras uitgetrokken, door deze fixatiebanden aan de S-Capepod stevig te sluiten, vormt u een U-vorm van het matras waardoor er minder glijweerstand is bij verticale ontruiming. De ontruiming verloopt hierdoor eenvoudig en snel.

   Voordelen van S-CAPEPLUS en S-CAPEPOD

   1. Snelle en Efficiënte Evacuatie: Beide artikelen zijn ontworpen om een snelle en efficiënte (horizontale en verticale) evacuatie mogelijk te maken, zelfs in uitdagende omgevingen en situaties zoals een trapevacuatie.
   2. Veiligheid voorop: De matrassen bieden niet alleen comfort, maar ook maximale veiligheid. De glijzeilen en cocooning-effecten zorgen voor stabiliteit en bescherming van de patiënt tijdens de evacuatie. Verder is het materiaal antibacterieel en heeft het brandvertragende eigenschappen.
   3. Gebruiksvriendelijkheid: Dankzij handgrepen en intuïtieve ontwerpen zijn de matrassen gemakkelijk te hanteren, zelfs voor hulpverleners met minimale training. Dus dit zorgt voor een snelle, veilige en eenvoudige evacuatie
   4. Duurzaamheid: Hoogwaardige materialen garanderen de duurzaamheid van de matrassen/doeken, waardoor ze betrouwbare evacuatiemiddelen zijn in noodsituaties.
   brandvertragendBrandvertragend
   anti-bacterieelAnti-bacterieel
   vochtdoorlatendVochtdoorlatend

    

   In noodsituaties is elke seconde van cruciaal belang. De S-CAPEPLUS en S-CAPEPOD evacuatiematrassen/-doeken bieden niet alleen comfort, maar ook een essentiële meerwaarde in termen van veiligheid en efficiëntie tijdens evacuaties. Door te investeren in deze hoogwaardige evacuatiematrassen dragen organisaties bij aan een veiligere omgeving voor zowel medewerkers als bezoekers, en zorgen ze voor een doeltreffende paraatheid bij onverwachte noodsituaties.

   Wat heeft EVAC u te bieden?

   EVAC heeft een ruim assortiment op het gebied van Persoonlijke beschermingsmiddelen & Veiligheid. Voor elke situatie vindt u bij EVAC het meest geschikte product.

    

    

   « terug

    

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking