Sluiten

Categorieën

Filters

   EHBO advies logistiek / transport

    

   Een EHBO koffer voor logistiek hoeft volgens de richtlijnen niet aan bepaalde voorwaardes te voldoen. Een werkgever kan aan de hand van de situatie of werkomgeving de inhoud afstemmen. In de logistiek wordt vaak gewerkt op meerdere locaties; in het magazijn, de chauffeurs onderweg, of soms gewoon op het kantoor. Daarom kan er niet worden gesproken van één verbanddoos of EHBO-koffer voor de logistiek, maar is het wel belangrijk dat er op al deze plekken voldoende veiligheidsmiddelen aanwezig zijn.

   Waarom heeft u een EHBO koffer in de logistiek nodig?

   Het antwoord is heel simpel! Omdat de logistiek een sector is waar de kans op ongelukken, of het oplopen van letsel over het algemeen vrij hoog is. Werknemers in de logistiek werken vaak met zwaar materiaal; onder andere met steekwagens, palletwagens of heftrucks. Ondanks dat er vaak persoonlijke beschermingsmiddelen worden gedragen is een ongeluk snel gebeurt. Daarom is het belangrijk dat kleine verwondingen snel en adequaat behandeld worden.

   Wat moet er in een EHBO koffer voor de logistiek zitten?

   Wij maken onderscheid tussen verschillende soorten verbanddozen in de logistiek. Dit ligt puur aan de locatie.

   • Ten eerste voor onderweg. Als een chauffeur onderweg is met bijvoorbeeld een vrachtwagen, moet deze kunnen beschikken over verbandmiddelen. Hier raden wij ook dan onze verbandtas of verbandoos voor (vracht)auto’s. Hier kan bijvoorbeeld een stekenset aan worden toegevoegd. Ook desinfectie doekjes voor het reinigen van wonden of oppervlaktes kunnen handig zijn om te gebruiken.
   • Ten tweede is het belangrijk dat er op locatie (zoals op het kantoor, of in het magazijn) voldoende verbandmiddelen aanwezig zijn. Hier kunnen de reguliere EHBO koffers worden geplaatst, zoals de verbanddoos A.

   Holthaus eerste hulp tasje 3-in-1

   EHBO tas voor onderweg > 

   HEKA Verbanddoos A - multiflex

   EHBO koffer A >

    

   Wordt er gewerkt met producten die schadelijk kunnen zijn, wanneer het in contact met de ogen of de huid komt, of brand- of ontvlambare stoffen: zorg dan ook voor oogspoeling, brandwondbehandeling en brandpreventiemiddelen.

   Hoeveel EHBO koffers heeft u nodig?

   De EHBO koffer moet binnen handbereik zijn, dit wil zeggen dat de koffer in geval van nood binnen 30 seconden beschikbaar moet zijn. Kunt u aan de hand van dit gegeven niet inschatten hoeveel koffers u nodig heeft, vul dan onze keuzehulp in. Deze geeft advies welke, en hoeveel koffers u nodig hebt.

    

   Hoe moet u de EHBO materialen toepassen?

   Bent u niet bekend met de toepassing van de diverse EHBO materialen, of wilt u weten welke artikelen u voor bepaald letsel nodig heeft? Al deze informatie kunt u hier vinden op de pagina over de toepassing van EHBO materialen.

    

    

    

   « terug

    

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking