Sluiten

Categorieën

Filters

   EHBO advies kinderopvang

    

   Een verbanddoos voor basisscholen en kinderopvang bevat ongeveer dezelfde producten als een normale verbanddoos, maar hij moet wel aangepast zijn aan jonge kinderen. Hierbij is niet alleen de inhoud belangrijk, maar ook de hoeveelheden. Daarom raden wij de kinderverbanddoos aan, met aanvullende producten.

   Heka Verbanddoos - kinder

   De EHBO koffer voor kinderen >

    

   Waarom heeft u een EHBO koffer op de kinderopvang nodig?

   Vaak zien jonge kinderen nog geen gevaar in bepaalde situaties. Zij zijn nieuwsgierig en willen van alles ontdekken. Ook is de motoriek en coördinatie van jonge kinderen nog niet volledig ontwikkeld. De combinatie hiervan zorgt voor een hoger risico op ongelukken. Natuurlijk proberen leidsters of leraren alles om ongelukken te voorkomen, maar met jonge kinderen is dat niet altijd mogelijk. Daarom raden wij het altijd aan om een verbanddoos in de buurt te hebben. Hierdoor kunnen de leidsters of leraren de jonge kinderen zo snel en goed mogelijk helpen.

   Wat moet er in een EHBO koffer voor op de kinderopvang of basisschool zitten?

   Een verbanddoos op de kinderopvang of een basisschool moet aangepast zijn aan de kinderen. Dat betekent dat de verbanden en andere artikelen kleiner moeten zijn dan de verbandmiddelen voor volwassen. Deze verbandmiddelen zijn vaak veel te groot en blijven niet goed zitten.

    

   Kleine kinderen vallen vaker, de ongelukken die het meest voorkomen op een kinderopvang zijn daardoor open wonden en blauwe plekken/pijn door het vallen. Kinderpleisters, een driekante doekcoldpacks en desinfectiedoekjes worden voor deze ongelukken het meest gebruikt. Kinderen spelen natuurlijk ook veel buiten, daarom kan het handig zijn om een tekenpincet en steken- en betenset toe te voegen aan uw verbanddoos.

    

   Hoeveel EHBO koffers heeft u nodig?

   De EHBO koffer moet binnen handbereik zijn, dit wil zeggen dat de koffer in geval van nood binnen 30 seconden beschikbaar moet zijn. Kunt u aan de hand van dit gegeven niet inschatten hoeveel koffers u nodig heeft, vul dan onze keuzehulp in. Deze geeft advies welke, en hoeveel koffers u nodig hebt.

    

   Hoe moet u de EHBO materialen toepassen?

   Bent u niet bekend met de toepassing van de diverse EHBO materialen, of wilt u weten welke artikelen u voor bepaald letsel nodig heeft? Al deze informatie kunt u hier vinden op de pagina over de toepassing van EHBO materialen.

    

    

   « terug

    

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking