Sluiten

Categorieën

Filters

   EHBO advies kantoor

    

   Het advies op deze pagina geldt voor: kantoren; verenigingen; stichtingen; gemeentehuizen. Kortom als uw branche een relatief laag risico heeft, is het advies op deze pagina juist. Echter, dient elk bedrijf zelf een inschatting te maken van het risico en eventueel aanvullende producten. Wilt u een specifiek advies voor uw situatie, vul dan onze keuzehulp in.

    

   Bij elk bedrijf is het verplicht om een verbanddoos te hebben, zo ook op een kantoor. Wij raden aan om de BHV verbanddoos aan te schaffen. Deze EHBO-koffer bevat de standaard EHBO-producten die u op kantoor nodig kunt hebben en voldoet aan de richtlijnen van het Oranje Kruis.

   HEKA verbanddoos BHV-basis volgens Oranje kruis richtlijnen

   De EHBO BHV basis koffer >

   Waarom heeft u een EHBO koffer voor kantoor nodig?

   Wanneer je denkt aan risicovolle beroepen, denk je zelden aan een kantoorbaan. Maar waar mensen aan het werk zijn, zijn risico’s zo ook op kantoor. De ongelukken die gebeuren op een kantoor zijn vaak wel minder heftig en schadelijk dan ongelukken bij andere branches. Toch is het belangrijk dat iemand bij elk soort ongeluk snel en adequaat geholpen kan worden. Als u op een groot kantoor werkt, moeten er ook meerder verbanddozen aanwezig zijn. Iedereen moet namelijk snel een verbanddoos kunnen pakken.

    

   Welke aanvullende producten heeft u nodig?

   • De meest voorkomende wonden op kantoor zijn snijwonden. Daarom raden wij aan een pleisterdispenser bij de EHBO koffer te hangen.
   • Veel ongelukken gebeuren daarnaast vaak bij niet werk gerelateerde taken, maar bijvoorbeeld bij het pakken van iets op een hoge kast of terwijl u in de keuken staat. Daarom raden wij het aan om bijvoorbeeld een coldpack en producten om kleine brandwonden te behandelen in uw verbanddoos te stoppen.

   Hoeveel EHBO koffers heeft u nodig?

   De EHBO koffer moet binnen handbereik zijn, dit wil zeggen dat de koffer in geval van nood binnen 30 seconden beschikbaar moet zijn. Kunt u aan de hand van dit gegeven niet inschatten hoeveel koffers u nodig heeft, vul dan onze keuzehulp in. Deze geeft advies welke, en hoeveel koffers u nodig hebt.

    

   Extra eisen voor EHBO koffers op kantoor

   • De verbanddoos dient door middel van een houder aan de muur bevestigd te zijn, op te vallen en gemakkelijk geopend te kunnen worden.
   • Missende producten moeten op tijd aangevuld worden. Om dit op tijd te doen, dient de inhoud van de verbanddoos minimaal ieder half jaar gecontroleerd te worden.
   • De beschreven inhoud van de verbanddoos is een minimale inhoud. U dient indien nodig extra producten toe te voegen die voor uw branche belangrijk zijn. Denk hierbij aan specifieke risico’s of door eerder ervaren situaties.
   • De verbanddoos moet voldoende ruimte bieden om essentiële aanvullingen te kunnen opbergen.
   • In de verbanddoos dient een kaart te zitten met een duidelijke gebruiksaanwijzing en instructies over hoe te handelen in welke situatie.
   • Elk bedrijf is zelf verantwoordelijk om de verbanddoos te onderhouden. Bekijk hier onze controlelijsten om uw verbanddoos eenvoudig aan te vullen.

    

   Hoe moet u de EHBO materialen toepassen?

   Bent u niet bekend met de toepassing van de diverse EHBO materialen, of wilt u weten welke artikelen u voor bepaald letsel nodig heeft? Al deze informatie kunt u hier vinden op de pagina over de toepassing van EHBO materialen.

    

    

   « terug

    

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking