Sluiten

Categorieën

Filters

   EHBO advies horeca

    

   Het advies op deze pagina geldt voor hotel; restaurant; café; voedingsmiddelenindustrie; (sport)kantines; winkels met restaurant. Kortom als uw branche iets met voedingsmiddelen te maken heeft, is het advies op deze pagina juist. Echter, dient elk bedrijf zelf een inschatting te maken van het risico en eventueel aanvullende producten. Wilt u een specifiek advies voor uw situatie, vul dan onze keuzehulp in.

    

   Voor een bedrijf binnen de Horeca raden wij de BHV HACCP Basis EHBO koffer aan. Een verbanddoos voor de horeca wordt anders samengesteld dan verbanddozen in andere branches. Horecaondernemingen moeten niet alleen voldoen aan de Arbo-regels maar ook aan de HACCP-regels: Hazard Analysis Critical Control Points. De horeca verbanddoos is samengesteld aan de hand van deze HACCP-regels. Voor deze sector bevat de EHBO koffer blauwe producten, omdat deze producten visueel en elektromagnetisch detecteerbaar zijn.

   HEKA Verbanddoos BHV-basis HACCP volgens richtlijnen oranje kruis

   De EHBO BHV basis HACCEP koffer > 

    

   Waarom heeft u een EHBO koffer in de horeca nodig?

   Horeca is een branche waar snel ongelukken kunnen gebeuren. Bijvoorbeeld in de keuken wanneer iemand zichzelf heeft gesneden of wanneer iemand per ongeluk servies laat vallen en zichzelf aan het servies snijdt. Ook komen brandwonden geregeld voor in de horeca. De meeste verwondingen zijn gelukkig klein, maar ook deze moeten snel behandeld worden. Daarom adviseren wij ook om, naast een verbanddoos in het algemene gedeelte, een verbanddoos in de keuken te leggen. Zo kan het personeel er makkelijk bij en kunnen verwondingen sneller worden verholpen.

    

   Welke aanvullende producten heeft u mogelijk nodig?

   • Vooral pleisters voor kleine (snij)wonden worden veel gebruikt, daarom raden wij het aan om een Haccp pleisterdispenser op te hangen. Ter behandeling van kleine brandwonden worden extra brandwondenpleisters
   • In een keuken is er verhoogd brandgevaar, zorg daarom dat er voldoende brandpreventiemiddelen beschikbaar zijn.
   • Heeft uw bedrijf naast een keuken ook een algemene ruimte? Dan wordt aangeraden om daar een EHBO koffer A op te hangen. Hierin zitten de standaard EBHO middelen die u nodig kunt hebben.

    

   Hoeveel EHBO koffers heeft u nodig?

   De EHBO koffer moet binnen handbereik zijn, dit wil zeggen dat de koffer in geval van nood binnen 30 seconden beschikbaar moet zijn. Kunt u aan de hand van dit gegeven niet inschatten hoeveel koffers u nodig heeft, vul dan onze keuzehulp in. Deze geeft advies welke, en hoeveel koffers u nodig hebt.

    

   Extra eisen voor EHBO koffers in de horeca

   • De verbanddoos dient door middel van een houder aan de muur bevestigd te zijn, op te vallen en gemakkelijk geopend te kunnen worden.
   • Missende producten moeten op tijd aangevuld worden. Om dit op tijd te doen, dient de inhoud van de verbanddoos minimaal ieder half jaar gecontroleerd te worden.
   • De beschreven inhoud van de verbanddoos is een minimale inhoud. U dient indien nodig extra producten toe te voegen die voor uw branche belangrijk zijn. Denk hierbij aan specifieke risico’s of door eerder ervaren situaties.
   • De verbanddoos moet voldoende ruimte bieden om essentiële aanvullingen te kunnen opbergen.
   • Elk bedrijf is zelf verantwoordelijk om de verbanddoos te onderhouden. Bekijk hier onze controlelijsten om uw verbanddoos eenvoudig aan te vullen.

    

   Hoe moet u de EHBO materialen toepassen?

   Bent u niet bekend met de toepassing van de diverse EHBO materialen, of wilt u weten welke artikelen u voor bepaald letsel nodig heeft? Al deze informatie kunt u hier vinden op de pagina over de toepassing van EHBO materialen.

    

    

   « terug

    

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking