Sluiten

Categorieën

Filters

   Houdbaarheidsdatum

    

   Wanneer de houdbaarheidsdatum die op de verpakking staat niet verlopen is, is de functie van een product gegarandeerd. Ook is de steriliteit van een product binnen de termijn verzekerd. De gegevens over de functies en steriliteit van producten zijn gebaseerd op houdbaarheidsstudies. Na het verlopen van de houdbaarheidsdatum treden veranderingen geleidelijk op, niet gelijk na één dag.

    

   Bij steriele producten moet de verpakking ongeopend en heel zijn om de steriel te blijven. Bij deze producten wordt wel geadviseerd om ze niet te gebruiken na het verlopen van de houdbaarheidsdatum. Vaak worden deze producten kunnen nog wel bij EHBO-cursussen gebruikt worden, waarbij steriliteit niet meer noodzakelijk is.

    

   Een geopende oogdouche moet na een enkele keer ook weggegooid worden, ook al is er vloeistof overgebleven. Nadat een flacon geopend is, is deze niet meer steriel en kunnen er bacteriën in groeien. Deze bacteriën kunnen veel meer schade aanrichten, dan het initiële ongeluk. Dit geldt overigens voor alle steriele producten, ook steriel verband.

   Hoe kunt u de houdbaarheidsdatum vinden?

   Op producten met een houdbaarheidsdatum, vindt u deze datum achter de afbeelding van een zandloper.

   icon-houdbaarheid

   Bij de afbeelding van een fabriekje kunt u de productiedatum vinden.

   icon-productiedatum

   De code achter de letters LOT heeft betrekking op het productieproces en wordt door fabrikanten aangemaakt om de gegevens van een productieserie terug te kunnen vinden.

   icon-productieserie

    

    

    

    

   « terug

    

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking