Sluiten

Categorieën

Filters

   Surf door onze collectie

   Laat u verrassen door ons uitgebreid assortiment.

   Bekijk alles

   Tourniquet & bloedstoppers

   Een tourniquet en bloedstoppers hebben hetzelfde doel, ze stoppen het verlies van bloed. EVAC biedt verschillende tourniquets en bloedstoppers aan die gebruikt kunnen worden in verschillende situaties. Toon meer

   Merken

   Producteigenschappen

   Prijs

   -
   16 Producten
   ChitoSAM Hemostatisch gaas pad - 10 x 10 cm
   13,11
   Excl. btw
   14,29 Incl. btw
   Celox gauze - 7,6 cm x 1,52 m

   Celox gauze - 7,6 cm x 1,52 m

   Celox gauze - 7,6 cm x 1,52 m.
   - geïmpregneerd...
   53,14
   Excl. btw
   57,92 Incl. btw
   HemCon ChitoGauze XR PRO 7,5 x 375 cm

   HemCon ChitoGauze XR PRO 7,5 x 375 cm

   Verbandmiddel speciaal ontwikkeld voor het stopp...
   50,-
   Excl. btw
   54,50 Incl. btw
   Celox gauze z-fold - 7,6 cm x 1,5 m - training
   17,14
   Excl. btw
   18,68 Incl. btw
   SOF tactical tourniquet-wide zwart - 4 cm breed
   39,50
   Excl. btw
   43,06 Incl. btw
   SOF tourniquet tactical (oranje)

   SOF tourniquet tactical (oranje)

   Een van de meest gebruikte tourniquets door de N...
   44,-
   Excl. btw
   47,96 Incl. btw
   SOF Tactical Tourniquet-Wide Gen 4 blauw
   39,50
   Excl. btw
   43,06 Incl. btw
   SAM XT tourniquet

   SAM XT tourniquet

   De SAM XT Tourniquet is speciaal ontwikkeld voor...
   35,80
   Excl. btw
   39,02 Incl. btw
   CAT-tourniquet blauw Gen7

   CAT-tourniquet blauw Gen7

   Blauwe tourniquet speciaal ontwikkeld voor oefen...
   44,29
   Excl. btw
   48,28 Incl. btw
   Vene-K Stuwband voor éénmalig gebruik (100 stuks)
   79,-
   Excl. btw
   95,59 Incl. btw
   Stop de bloeding-set met Sof Tourniquet wide
   110,89
   Excl. btw
   120,87 Incl. btw
   Cederroth 4-in-1 Bloedstelpend verband

   Cederroth 4-in-1 Bloedstelpend verband

   Cederroth 4-1 in- bloedstelpend steriel en unive...
   5,95
   Excl. btw
   6,49 Incl. btw

   Bloedstoppers

   De BloedStoppers hebben de taak om het bloeden in een korte tijd te kunnen stoppen. Daarboven wordt natuurlijke wondgenezing ondersteund op een verantwoorde manier en wordt de kans dat het wondje opnieuw bloed verkleind. Het stoppen van bloed met de bloedstoppers is volkomen pijnloos. Een uitkomst dus voor kinderen, maar ook voor volwassenen, senioren, sporthelden, klussers en notoire pechvogels.

    

   Bloedstop spray

   BloedStop Spray is geschikt voor de behandeling van snij- en schaafwonden. De spray bevat een poeder waarin de stof m.doc (micro dispersed oxidized cellulose) verwerkt is. Dit is een zuivere natuurstof uit katoen. Als de poeder het bloed en wondvocht opneemt dan verandert dit in een ademende gellaag, die het bloeden stopt. De poeder ondersteunt daarnaast óók de natuurlijke wondgenezing en vermindert de kans dat de wond opnieuw gaat bloeden. 

   De BloedStop Spray is ook geschikt voor sterk bloedende wonden. De spray is hypoallergeen en veilig te gebruiken door volwassenen en kinderen. Heel handig voor thuis, onderweg, maar ook op het sportveld. De HeltiQ BloedStop Spray is géén pleisterspray. De BloedStop Spray stopt het bloed, een pleisterspray dekt de wond alleen af.

    

   Bloedneus Stop

   Bloedneus Stop bevat de patenteerde stof m.doc (micro dispersed oxidized cellulose), een zuivere natuurstof uit katoen. Zodra de Bloedneus Stop in de bloedneus wordt geplaatst, zet deze direct uit en verandert in een zachte spons. Binnen een paar minuten zorgt dit ervoor dat de bloedneus stopt. De spons plakt niet vast aan de neuswand, zodat hij makkelijk verwijderd kan worden. Dit voorkomt opnieuw bloeden.

    

   Tourniquets

   Knevelverbanden oftewel tourniquets worden in uiterste nood aangebracht, denk hierbij aan slagaderlijke bloedingen. Een tourniquet is een soort drukverband die spier, weefsels en zenuwen afknelt, waardoor de bloeding onder de aangebrachte plek gestopt kan worden. Iemand kan binnen 3 tot 5 minuten doodbloeden, kom dus direct in actie indien levensbedreigend bloedverlies wordt herkend. 

    

   Hoe lang mag een tourniquet worden aangebracht?

   Een grote misvatting bij tourniquets is dat na het plaatsen het specifieke ledemaat altijd geamputeerd moet worden. Dit is bij moderne tourniquets zeker niet het geval, waarbij ze tot wel twee uur om kunnen blijven zitten.

   Een knevelverband mag voor maximaal 15 minuten gebruikt worden en mag niet rond de hals aangebracht worden.

    

   Hoe moet ik een tourniquet aanleggen?

   Er wordt geadviseerd om de tourniquet ruim boven de bloeding te plaatsen, waarna deze strak moet worden aangedraaid, tot het moment dat de bloeding stop. Zorg dat je spieren ontspannen zijn tijdens het aanbrengen, goede pijnstilling is ten zeerste aanbevolen. Zorg dat je deze goed aandraait; anders bestaat de kans dat tourniquet enkel als stuwband wordt toegepast en hierdoor niet de slagader afknelt. Maak de tourniquet tussentijds niet los. Schrijf ook de tijd op dat de tourniquet is aangebracht.

    

   In het ziekenhuis wordt deze vaak pas losgemaakt nadat de patiënt in een zogenaamde shockroom is gebracht. Hier wordt de tourniquet heel rustig losgedraaid, en als het weer gaat bloeden, terug aangedraaid. In de operatiekamer vindt vervolgens de operatie plaats die ervoor moet zorgen dat alle bloedcircuits weer onder controle komen. De aders worden letterlijk aan elkaar gehecht, door ergens anders in het lichaam een aderbuisje weg te halen. Het uiteindelijke resultaat kan uitlopen op volledig herstel, gedeeltelijk herstel, of amputatie. Het beschadigde zenuwweefsel zorgt vaak voor een langzame genezing, en lange revalidatie met onzekere uitkomst.

    

   Vanaf 1 januari 2021 is het gebruik van een tourniquet en het stoppen van hevige bloedingen of wonden een vast onderdeel binnen het Oranje Kruis examen. 

    

   In februari 2022 werd Oekraïne binnengevallen. Tijdens deze vreselijke situatie nam de vraag en druk op levensreddende middelen zoals tourniquets en bloedstoppers enorm toe. Hierbij is het belang, imago en noodzaak van dit middel in rap tempo verandert. 

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »