Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

   Verbanddoos auto

    

   Is een verbanddoos in de auto verplicht?

   In Nederland is het niet verplicht om een verbanddoos in de auto te hebben. Er zijn wel richtlijnen vanuit het Oranje Kruis voor een aanbevolen inhoud van een verbanddoos in de auto.

    

   In tegenstelling tot Nederland is het in andere Europese landen soms wel verplicht. Wij adviseren om altijd een verbanddoos in de auto te hebben. Wanneer u een verbanddoos voor in de auto aanschaft is het makkelijker om de Europese richtlijnen (veiligheidsnorm DIN 13164) te volgen, want dan weet u zeker dat deze inhoud ook in het buitenland juist is. De inhoud van de verbanddoos hieronder voldoet aan die richtlijnen.

    

    

   In de volgende landen is het verplicht om een verbanddoos in je auto te hebben: Bulgarije, België, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Kroätie, Letland, Litouwen, Oekraïne, Oostenrijk, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Tsechië, Turkije en Wit-Rusland.

   Wat zit er in een verbanddoos auto?

   Wanneer er een ongeluk onderweg plaatsvindt, moeten omstanders als eerste hulp verlenen. De inhoud van een verbanddoos auto is gericht op het helpen van slachtoffers door hulpverleners die geen enkele medische kennis hebben.

    

   Als eerste raden wij u aan om een stappenplan in uw verbanddoos te hebben. Hierop staat uitgelegd wat u bij verschillende soorten ongelukken moet doen. Dus als u door de stress even vergeten bent wat u moet doen, kunt u hierop kijken voor de volgende stappen.

    

   Daarnaast raden wij u aan om een aantal verschillende verbanden in uw verbanddoos te hebben. Vooral snelverbanden want een snelverband is afdekkend, absorberend en gebruiksvriendelijk. Een steriel wondkompres kan een wond ontsmetten en afdekken en is daarom ook nuttig voor een verbanddoos in de auto. Als wonden bloeden en u moet die ontsmetten, kunt u het beste handschoenen aandoen om de wond niet vies te maken. Ook kunt u pleisters in uw verbanddoos doen voor kleine ongelukken.

    

   Als een slachtoffer veel letsel heeft en naar het ziekenhuis moet, kunt u een verbanddoek gebruiken voor afscherming van de wond zodat er geen vuil in de wond kan komen. Een verbandschaar kan in de auto gebruikt worden om kleding of een gordel door te knippen. Een reddingsdeken kan gebruikt worden om het slachtoffer te beschermen tegen de zon of om het slachtoffer warm te houden.

    

   Ook kunt u veiligheidsvesten in uw auto leggen. Als u door pech bijvoorbeeld langs de weg komt te staan, kunt u voor uw eigen veiligheid een vest aandoen. Hierdoor wordt u beter gezien en waarschuwt u andere mensen dat ze uit moeten kijken.

    

   Inhoud verbanddoos aut
   (voldoet aan de veiligheidsnorm DIN 13164)
   AantalInhoud
   1Snelverband nr. 1 gerold - 6 x 8 cm, steriel
   2Snelverband nr. 2 gerold - 8 x 10 cm, steriel
   1Snelverband nr. 3 gerold - 10 x 12 cm, steriel
   6Kompressen 10 x 10 cm, steriel
   6Wondpleisters PE assortiment
   4Wondpleisters ET strip 6 x 10 cm - 10 strips
   2Blauwe Hydrofiel Brandwonden Pleister - 43 x 68 mm
   2Blauwe Hydrofiel Brandwonden Pleister - 110 x 68 mm
   2Elastisch windsel - 4 m x 6 cm
   3Elastisch windsel - 4 m x 8 cm
   2Driekante doek - non woven / disposable
   1Verbanddoek 40cm x 60cm
   1Verbanddoek 60cm x 80cm
   1Reddingsdeken goud/zilver 160 x 210 cm
   1Textiel hechtpleister 5 m x 2,5 cm
   4Set disposable vinyl handschoenen
   1Lister verbandschaar 14 cm met kunststof heft
   2Reinigingsdoekje 9 x 13 cm
   1Stappenplan

    

    

   « terug

    

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »