Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

   Verbanddoos scholen

    

   Het is wettelijk verplicht voor scholen om een verbanddoos te hebben, maar voor de inhoud zijn alleen richtlijnen opgesteld. Wij raden als basis de EHBO-koffer A aan voor scholen omdat deze redelijk compleet is. Naast de basisverbanddoos moet de school kijken wat er hierbij nog nodig is. Als de school redelijk groot is of uit meerdere verdiepingen bestaat, moet er gekeken worden of er meerdere verbanddozen aangeschaft moeten worden. Een verbanddoos moet namelijk binnen 30 seconden te bereiken zijn.

   Waarom heb je een verbanddoos op een middelbare school nodig?

   Een ongelukje zit in een klein hoekje, vooral op een plek met veel tieners. Daarom raden wij het aan om een gevarieerde verbanddoos aan te schaffen die voor veel verschillende verwondingen gebruikt kan worden. Omstanders kunnen hierdoor snel en adequaat reageren op verschillende ongelukken die op middelbare scholen kunnen gebeuren.

   Waarom heb je een verbanddoos bij het beroepsonderwijs nodig?

   Middelbaar beroepsonderwijs, hogescholen en universiteit geven vaak in grote gebouwen les, waar per dag heel veel studenten komen. Bij ongelukken is het niet de bedoeling dat iemand op de 3de verdieping, op de begane grond een verbanddoos moet pakken. Er wordt daarom ook geadviseerd om binnen een halve minuut een verbanddoos binnen handbereik te hebben. En aan de hand van de risico inventarisatie wordt bepaald hoeveel dat er bij u op school zijn.

   Wat moet er in een verbanddoos voor scholen zitten?

   Ten eerste raden wij het aan om extra pleisters toe te voegen. Deze pleisters hoeven niet in de verbanddoos worden bewaard, maar mogen op andere plekken bewaard worden. Hierdoor hoeft de verbanddoos niet telkens opnieuw worden geopend en blijven de materialen in de verbanddoos veilig tot er een ongeval gebeurt. Ook kunnen verbanden, desinfectans en coldpacks niet ontbreken.

    

   Ten tweede is het belangrijk om in scheikundelokalen extra EHBO-materialen te hebben. In deze lokalen wordt vaak gewerkt met schadelijke stoffen en vuur. Wij raden het daarom aan om in deze lokalen oogspoelingen te hebben en producten om brandwonden te behandelen. Ook raden wij het aan om altijd persoonlijke beschermingsmiddelen te dragen als u gaat werken met schadelijke stoffen en vuur.

    

   Als uw school ook over een gymlokaal beschikt, moet u hier ook een verbanddoos hebben. In plaats van EHBO-koffer A, raden wij het aan om een verbanddoos voor sport aan te schaffen.

    

   Door deze te gebruiken, bent u goed voorbereid op verschillende ongelukken die tijdens het sporten kunnen gebeuren. Hier zitten bijvoorbeeld extra verbanden en een driekante doek in.

    

   Wilt u meer informatie over verbanddozen voor andere branches?

    

    

    

   « terug

    

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »