Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

   Verbanddoos logistiek

    

   Een verbanddoos in de logistiek kan soms anders worden samengesteld dan in andere branches. De verbanddoos zelf hoeft volgens de richtlijnen niet per se aan totaal andere voorwaardes te voldoen. Echter kan een werkgever aan de hand van de situatie of werkomgeving de inhoud wel aanpassen. In de logistiek wordt vaak gewerkt op meerdere locaties; in het magazijn, de chauffeurs onderweg, of soms gewoon op het kantoor. Daarom kan er niet worden gesproken van één verbanddoos of EHBO-koffer voor de logistiek, maar is het wel belangrijk dat er op al deze plekken voldoende veiligheidsmiddelen aanwezig zijn.

   Waarom heb je een verbanddoos in de logistiek nodig?

   Het antwoord is heel simpel! Omdat de logistiek een sector is waar de kans op ongelukken, of het oplopen van een letsel over het algemeen vrij hoog is. Werknemers in de logistiek werken vaak met zwaar materiaal; onder andere met steekwagens, palletwagens of heftrucks. Ondanks dat er vaak persoonlijke beschermingsmiddelen worden gedragen is een ongeluk snel gebeurt. Daarom is het belangrijk dat kleine verwondingen snel en adequaat behandeld worden. Een verbanddoos moet dus snel te pakken zijn.

   Wat moet er in een verbanddoos voor de logistiek zitten?

   Wij maken onderscheid tussen verschillende soorten verbanddozen in de logistiek. Dit ligt puur aan de locatie. Ten eerste bieden wij verbanddozen aan voor onderweg. Als een chauffeur onderweg is met bijvoorbeeld een vrachtwagen, moet deze kunnen beschikken over verbandmiddelen. Hier raden wij ook dan onze verbanddozen aan voor vrachtwagens.

    

   Hier kan bijvoorbeeld een tekenset aan worden toegevoegd. Ook desinfectie doekjes voor het reinigen van wonden of oppervlaktes kunnen handig zijn om te gebruiken.

    

   Ten tweede is het belangrijk dat er op locatie (zoals op het kantoor, of in het magazijn) voldoende verbandmiddelen aanwezig zijn. Hier kunnen de reguliere EHBO koffers worden geplaatst, zoals de verbanddoos A of verbanddoos B. Ook de verbanddoos BHV-basis is hiervoor uitermate geschikt.

    

   « terug

    

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »