Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

      Richtlijnen oranje kruis 2011

       

      In 1994 is de nieuwe Arbeidsomstandighedenwet in werking getreden waar ook de opzet van de bedrijfshulpverlening in werd geregeld. Hierop heeft het Oranje kruis de cursus Kernvaardigheden Eerste Hulp ontwikkeld. Deze cursus bevat de meest essentiële hulp die kan en moet worden verleend wanneer men geconfronteerd wordt met een plotseling optredende ziekte of een ongeval. Hiermee komt het Oranje Kruis de gestelde eisen in de wet tegemoet.

       

      Door de invoering van de Arbowet zijn ook de inhoud en richtlijnen van de "Verbanddoos A" en de "Verbanddoos B" komen te vervallen. Echter was er veel vraag vanuit het bedrijfsleven naar de inhoud en samenstelling van een “basis-bedrijfshanddoos” die bij verschillende werksituaties gebruikt kan worden. Hierop heeft het Oranje Kruis gereageerd en een nieuwe richtlijn uitgebracht, die voldoen aan de huidige wetgeving. In eerste instantie was dit de richtlijn verbandmiddelen 2011.

       

      Inhoud BHV verbanddoos 2011
      AantalInhoud verbanddoos 2011
      1Stappenplan eerste hulp
      1Driekante doek – disposable/non-woven
      2Elastisch fixatiewindsel (6 x 400 cm)
      1Desinfectant (15-30 ml)
      2Elastisch fixatiewindsel (8 x 400 cm)
      1Hechtpleister (2,5 x 500 cm)
      1Reddingsdeken goud/zilver
      5Niet verklevende wondkompres (10 x 10 cm)
      4Hydrofiel gaaskompres 1/16 - 8 laags
      4Hydrofiel gaaskompres (10 x 10 cm) 12 laags
      2Ideaal windsel (8 x 500 cm)
      1Verband-kledingschaar – 19 cm met kunststof heft
      1Safe Kiss beademingsdoekje met verntiel
      2Vinyl eerste hulp handschoenen (maat L)
      2Snelverband (10 x 12 cm) rol
      1Splinterpincet (9 cm)
      1Synthetische wattenrol (10 x 300 cm)
      1Tekenpincet
      1Wondpleister assortiment elastisch
      2Wondsnelverband (6 x 8 cm) met hechtpleister

       

      Het Oranje Kruis heeft sinds september 2016 nieuwe richtlijnen uitgegeven. De oude richtlijnen waren niet verkeerd maar zijn intussen herzien. Deze verbanddozen mogen ook nog steeds gebruikt worden, maar als u een verbanddoos wilt met de nieuwe richtlijnen kunt u het beste de inhoud aanpassen of een nieuwe verbanddoos aanschaffen

      Verschillen verbanddoos 2011 en 2016

      De inhoud van de Oranje Kruis verbandtrommel uit 2011 en de Oranje Kruis verbandtrommel uit 2016 verschilt op een aantal punten. De driekante doek (mitella) en de rollen synthetische watten zijn uit de verbanddoos gehaald. De steriele verbanddoek (50 x 50 cm) en 5 stuks vingerbobs (vingerverband), zijn toegevoegd in plaats van deze items. EVAC biedt momenteel alleen de nieuwste versie uit 2016 in het assortiment aan. Deze voldoet aan alle NEN normeringen.

       

      « terug

       

      Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking

      Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »