Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

   Surf door onze collectie

   Klik (hier rechts) op de blokken boven aan de pagina om door onze categorieën te bladeren.

   Water-Jel

   Water-Jel past hitte ontrekking toe. Hierbij wordt de brandwond gekoeld doordat gel de warmte uit de wond neemt, dit voorkomt zogenaamde "nabranden". Toon meer

   Merken

   Soorten verbandmiddelen

   Eigenschap product

   Verpakkingseenheid

   Prijs

   -
   19 Producten

   Het verbandmateriaal van Water-Jel is van een zorgvuldig gekozen kwaliteit en is doordrenkt met hydrogel. WaterJel dressings bevatten ongeveer 13 maal hun eigen gewicht aan steriele hydrogel. De dressing kan “zonder te plakken” van de wond worden verwijderd, om op deze wijze de wond tussentijds te kunnen beoordelen tijdens de behandeling. 

   Water-Jel kan gebruikt worden op het gehele lichaam. Er zijn voor het hoofd en de handen speciale kompressen gemaakt. Zo heeft Water-Jel als enige een aangezichtsmasker en een handverband. 

   Water-Jel kan als hydrogel gebruikt worden op locaties waar geen lauw water aanwezig is. Hier is Water-Jel een uitkomst als belangrijk eerste hulpmiddel bij brandwonden. 

    

   Bij Water-Jel ontstaat hitteonttrekking. De brandwond wordt gekoeld door de hitte van de beschadigde huid over te dragen naar de Water-Jel gel. De in de diepere huidlagen opgeslagen warmte wordt naar het oppervlak afgevoerd; zo wordt een verdere beschadiging door het zogenaamde “nabranden” voorkomen. 

   De hitte van de brandwond wordt snel verminderd. Dit heeft de volgende voordelen: 

   • Merkbare vermindering van doorgaande weefselvernietiging;
   • Verlichting van de pijn;
   • Beperking kans op infecties;

   De hitte die door Water-Jel wordt geabsorbeerd, verspreidt zich over het totale gel oppervlak en wordt via de lucht afgevoerd. Het buffereffect van de gellaag leidt tot een snelle hitteoverdracht uit de brandwond, zonder dat de temperatuur rond de toepassingsplaats verlaagd wordt. Hierdoor wordt de brandwond gericht gekoeld, waarmee het risico van systhemische onderkoeling aanzienlijk is teruggebracht. 

           

   Werking

   De behandeling van brandwonden vraagt om bijzondere zorg. Het is belangrijk bij de toepassing van Water-Jel notie te nemen van de volgende adviezen: 

   1. Pas Water-Jel maximaal 30 minuten toe en houd hierbij rekening met de buitentemperatuur;
   2. Houd tijdens het koelen de niet verbrande lichaamsdelen warm;
   3. Dek na het toepassen van de Water-Jel het verbrande lichaamsdeel schoon en warm af;
   4. Breng, indien mogelijk, de omgevingstemperatuur omhoog;
   5. Schakel bij ernstige brandwonden altijd professionele medische hulp in.
   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »